16 de mayo de 2017

VISITA ALS CAMPANARS D'AIELO DE MALFERIT I AGULLENT

Dijous passat dia 11 de maig Felipe va anar a les poblacions d’Aielo del Malferit i Agullent per pujar als campanar, després de parlar-ho prèviament amb els Rectos de les dites poblacions.  Felipe també ho parla amb el campaner d’Atzeneta Isaac per si volia anar també a dits campanars.

Primer van anar a Aielo de Malferit.  En la façana de l’església en la portalada hi ha una imatge de Sant Pere que esta com voltent beneir a quants passen (la imatge s’assembla a la imatge de Sant Pere que es trau en processó a Moixent).  Allí el Rector D.Antonio Ferrero ens va obrir el campanar, pujant a la sala de les campanes van vorer la maquinària del rellotge sens ús, i ja en la sala el conjunt de quatre campanes dedicades a: Maria dels Dolors (de l’any 1827), Crist de la Pobresa (1904), Sant Miquel (1806) i Sant Pere Apòstol (1904), esta ultima amb un pes aproximat de 1.026 kgs no volteja a causa del reduït espai del finestral que no permet el volteig.  A través d’una escala d’alumini vam pujar a la part superior del campana ron hi ha una campana dedicada a la Mare de Déu datada l’any 1808 però que no s’usa i també la Matraca.  Totes les campanes, tenen truja metalica.
Al baixar el Rector ens va mostrar en la sagristia el rogle i la campana d’eixida a missa.  Vam vorer la imatge de Crist Jacent de l’escultor moixenti Virgilio Sanchis i també el lloc on esta soterrat el Beat D.Enrique Juan mártir de 1936.

Després vam anar a Agullent on ens esperaba el Rector D.José Manuel Vidal.  És un campanar de quatre cossos, també alberga la maquinària del rellotge sense ús de l’any 1933.  La sala de les campanes té quatre bronzes dedicats a: Santa Maria (de l’any 1854), Santíssim Sagrament (1893), Sant Esteban (1781), i Maria Bertomeua Vicenta (1889), les quatre campanes amb truja de fusta van ser restaurades l’any 2006. 
Vam pujar a la terrasa on s’oferix una panorámica de la Serra Grossa, gran part de la Vall d’Albaida i el nucli urbà d’Agullent.
En la Sagristia hi ha una campana d’eixida a la missa datada l’any 1792. Vam vorer breument l’església i el retaule amb una imatge dedicat al Beat D.Ricardo Pla, Màrtir de la persecució Religiosa de 1936, que va ser secretari del Cardenal Reig qui corona a la Verge dels Desamparats.

Els dos campanars tenen al voltant de 74 escalons i conserven els forats per on passaven les cordes antigament per a tocar des de baix.