7 de mayo de 2017

CAMPANERS DE MOIXENT DE VISITA EN ALCOI


Felipe volia pujar des de fa anys al campanar de Santa Maria d’Alcoi i en la setmana de la pasqua crida per telèfon amb el Rector de dita parroquia i li va dir que en passar les festes de Moros i Cristians si que podría complir el seu desig de pujar al campanar.

Acabades les festes de Moros Cristians en honor de Sant Jordi i amb la volta a la normalitat d’eixa gran ciutat d’Alcoi, ens decidirem anar el dimarts dia 26 d’abril per el mati a visitar el campanar de la Parròquia de Santa Maria els cmapaners Felipe, Manuel i Sergio.
Després d’una estona de caminant amb molta amabilitat ens va rebre el rector i el sagristà que ens facilita d’accés al campanar.  És esvelt, imponent en el centre de la ciutat te uns 134 escalons, conserva la maquinaria del rellotge i des de la sala de les campanes es veu l’excel·lent panòramica cap a la “bandeja” lloc emblemàtic on es desenrotllen els més importatns actes religiosos i lúdics d’eixa ciutat, sempre davall l’atenta mirada del campanar de Santa Maria, i molts d’eixos actes, quant la litúrgia ho establix, van acompanyats dels alegres sons de les campanes.  Alberga dos campanes en el cúpulí, que no vam accedir, la dels quarts i la d’hores les dues de l’any 1861.  En la sala de les campanes  alberga sis campanes: Niña Maria, San Mauro, San Jorge Mártir, les tres de l’any 1954, San Jose de 1972, Jesucristo Rey y Virgen del Pilar de 2001, y la més gran dedicada a Santa Maria de 1954, amb un pes de 1839 kgs.
 
Al baixar el Rector ens va dir si també voliem pujar al campanar de Sant Maure-Sant Francesc i parlaría mentres en el Sagristà. Acceptarem la proposta una vegada ja estavem en Alcoi.  També dita parroquia ens va atendre el Sagristà.  El campanar es octogonal, te uns 234 escalons, alberga quatre campanes de l’any 1954: Sagrat Cor de Jesús, Milagrosa, Virgen de los Lirios, San Mauro.  Ens decidirem a pujar a la terrasa on s’oferix una magnifica panoràmcia de tota la ciutat.
Al baixar vam veure l’església on  esta sepultat D.Rafael Sanus que va ser bisbe auxiliar de València, nascut a Alcoi i batejat en aquesta parroquia. 

Després Felipe crida per telèfon a la parroquia de Sant Roc-Sant Sebastià, per si també podíem pujar a la sala de les campanas i el sagristà ens va acollir, mostrar l’església, i acompanyar fins la sala de les campanes, son fins la sala de les campanes uns 108 escalons.  També conserva la maquinaria del rellotge i alberga sis campanes: San José-Santa Teresa de Jesús, i Ángel de la Guarda, les dues de 1945; Santa Lucia, San Vicente Ferrer, San Roque-San Sebastián, i Inmaculada Concepció, les quatre de l’any 1997.
 
També al veure la parròquia de Sant Jordi oberta vam decidir entrar i casualitat estaba el sagristà de la parròquia de Santa Maria qui deseguida ens va dir si també voliem pujar als dos campanars d’aquesta església. Té uns 77 escalons, i  alberga quatre campanes: la tiple de 1926, Antonia de 1924, Ntra.Sra.del Rosario y Ntra.Sra.del Roció les dues de 1990.
 
En les quatre esglésies es van mostrar les campanes d’eixida a missa i el rotgle, que tenien les quatre menys l’església de Sant Jordi.

Passarem un matí agradable.  Ens agrada molt la bona acollida de part dels Sagristans com del Rector de Santa Maria, i les facilitats per accedir a estos campanars. 

Després de dinar allí, i abans de tornar a Moixent vam pasar i fer una breu visita al taller d’Electorecamp S.L. en Ontinyent