5 de mayo de 2017

CAMPANERS DE MOIXENT VOLTEGEM EN BOLBAITE


Per a la festa de Sant Francesc de Paula el dissabte dia 23 d’abril, compartirem el toc manual de les campanes en la localitat de Bolbaite amb els campaners de Quesa i Navarrés, ja que el campaner d’està ultima localitat Fernando ens va comentar la nit anterior que voltejarien les campanes en Bolbaite per a la processó de Sant Francesc de Paula.

De Moixent vam anar Felipe i el seu pare, res més arribar en la porta de l’església van saludar al Rector de Navarrés-Quesa-Bicorp D.Germán, i ens indica per on era l’accés a la sala de les campanes.

Pujant es poden veure els forats per on passaven les cordes per al toc manual des de baix, i també la maquinaria del rellotge.
En la sala de les campanes ja estaven César, Jonathan, Fernando, campaners de Quesa i Navarrés, i Andrés el sagristà de la parròquia d’Enguera, que ja havien lligat les cadenes a les rodes. Va ser una alegria de nou veure ja que el dia anterior vam estar a Enguera. 

La sala de les campanes alberga tres campanes: Joaquín (de l'any 1942), Cristo del Amparo (1996) i San Francisco-Santa Bárbara (1851), restaurades fa pocs anys.
Per a avís de processó es va fer tres repics seguint del primer toc d’un Volteig, i durant la processó que va durar uns noranta minuts es van realitzar diversos voltejos, quasí sense llum en la sala de les campanes, ja que els dos focos no funcionaven.

Al finalitzar ens despedirem del Rector de Bolbaite D.Ricardo i de D.Germán, així com dels campaners de Quesa i Navarrés.  Quant podem ens agrada col·laborar amb altres campaners en els tocs de campanes.  Des de la restructuració de la diòcesi formem el mateix Arxiprestat que té de titol “Verge de Gracia”.

Açí podeu vorer un dels primers voltejos manuals a Bolbaite del passat diumenge dia 23 d’abril: https://www.youtube.com/watch?v=SYQ7PXu26Vw