5 de marzo de 2014

VIDA PARROQUIAL (21): BENEDICCIÓ DE LA CÚPULA DE LA CAPELLA DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT I OBRES DEL CAMPANAR

S'està arribant ja al final de les Obres de les Cúpules, de tal manera que reparada la Cúpula de la Capella del Santíssim Sagrament  i encara que faltaven alguns retocs de massissat, s'ha procedit a beneir-la per part del Rector de Moixent En Antonio González, i amb ella, tots els treballs duts a terme, abans que es procedira a retirar el andamit.  Van compartir l'acte amb el Rector membres de l'Associació de Campaners de Moixent  Felipe, Juan, Sergio García i Manuel i de la Comissió d'Obres Parroquials Elena i Pura.

En el matí del dissabte 1 de març, a les 11 començarem la pujada per el andamit proveïts del Hisopo  amb romer, l'Estola i el Bendicional.  Arribats a la plataforma de la Creu, En Antonio va començar l'Oració referida al misteri de la Redempció, començada per la Creu que és la primera cosa que es va beneir i a continuació el casquet de la Cúpula i també arriba l'aigua al campanar de què també es va fer menció en l'Oració conclusiva de la Benedicció, ja que al restaurar-se en 2007  no s'havia beneït la seua restauració.

Van seguir unes Pregàries i un Parenostre amb l'Oració conclusiva de la Benedicció.  Igual que l'anterior benedicció de la Cúpula del creuer, es va fer memòria dels Fidels Difunts resant un respons pels moixentins i moixentines de generacions anteriors que ens han llegat l'Església Parroquial, i per estar prop del migdia vam resar l'Àngelus en llengua valenciana.

Procurarem arreplegar fotos des de la mateixa plataforma i Pura des de la Sala de les Campanes i des de davall de la campana Nieves va poder fer diferents tomes de fotos de l'acte.  Es participa a tots els treballs que completarien les obres, com ara les dos escales a la nau central pels dos costats, el cable d'acer de seguretat que rodegen les dos cúpules, explicant també l'accés que es va a realitzar des de les teulades del llenyer, o xicotet espai entre l'Església i una vivenda veïna. 

Va ser un moment entranyable al poder pregar en nom de tota la Comunitat Cristiana que estan realitzant tants sacrificis per a finançar estes costosíssimes obres i agrair a Déu en la seua providència perquè ha afavorit l'execució de totes estes reparacions que resultaven necessàries i urgents per al bon estat de conservació i major bellesa i dignitat de l'Església Parroquial.

Després del descens vam accedir a la terrassa de la Casa Abadia des d'on es pot apreciar l'accés de  la Cúpula del creuer que s'ha dut a terme i des d'allí vam poder comprovar allò que s'ha encertat d'eixa iniciativa per a garantir una major conservació de la teulada realitzada.

El Rector comunicà breument este fet de la Benedicció en les misses dominicals, perquè tots pogueren apropiar-se i compartir eixa mateixa intenció de gratitud a Déu i reconeixement dels que ens han procurat el Temple Parroquial que disfrutem. 

Aprofitem per a indicar-te que en el diumenge dia 23 de febrer, en l'oferta de bunyols i xocolate per part de la Comissió d'Obres Parroquials, es va arreplegar la quantitat de 580 euros a benefici de les Cúpules.  També s'esta pensant fer una possible rifa així com un mercat ambulant mes modest que els anteriors. Gràcies a Tots.

També donar les gràcies a la Televisió Comarcal que el dia 19 de febrer va vindre a fer un reportatge que es va emetre el dia 25 en el telenoticies http://www.youtube.com/watch?v=Slmz0_Vik1Y

(Fotografíes de Pura Carceles)