8 de marzo de 2014

AGENDA 2014: MISSIÓ MAGNÍFICAT I SANT JOSEP

Missió Magníficat en Moixent: Es tracta d'una iniciativa Pastoral promoguda per l'Arquebisbe de València que consistix en tres predicacions seguides en cada una de les parròquies, realitzades per un sacerdot procedent d’altra parròquia de la diòcesi, que actua com a Missioner, i una ultima predicació, realitzada per l'Arquebisbe En Carlos de la que parlarem després
A Moixent, li han assignat com a Missioner predicador a En Cristobal Castells Tarazona, Rector de la Pobla del Duc i Ràfol de Salem. 
Predicara el Dilluns 10, Dimarts 11 i Dimecres 12, en la Missa de 19 hores, i com els altres missioners se li ha proposat parlar de la Mare de Déu com ha model de cristià i estimul per al testimoni perquè d'això es tracta de mostrar la vida cristiana i anunciar-la a tots i en això la Mare de Déu és el verdader model.
Sera reflexionar entorn dels passatges de: l'Anunciació “Que es compleisquen en mi les teues paraules”, les Bodes de Cana “Feu el que Ell vos diga”, i Maria al peu de la Creu  “Ahí tens a la teua Mare

Tenint en compte que s'organitza tot entorn de la devoció mariana de la VMare de Déu dels Desamparats, Campaners de Moixent, el Dimecres de Cendra, sabedors de la Predicació Missió Magníficat, i després de proposar-ho al Rector, hem posat en el Presbiteri, la imatge de la Mare de Déu dels Desamparats de Moixent, com a motiu que anime a viure amb profit estos dies i que facilite l'Oració a Maria.  El nostre Rector des del Dimecres de Cendra ja ha indicat la Missió Magníficat per a participar en les tres predicacions  i en la de Canals.  Tal com el diu “Com diu l'Himne de la Coronació “La Fe per Vós no mor” però s'afluixat, és tracta ara d'avivar-la
Per tractar-se d’algo extraordinari dins de la quaresma que hem començat, i tenint la campana Santa Maria Mare de Déu, que té gravades les efígies de Maria al peu de la Creu (3a predicació) i de la Mare de Déu dels Desemparats, voltejarem  dita campana en els tres tocs per a convocar els fidels els tres dies.

Missió Magníficat, 10, 11, 12 de març
- Tres Vols d’avís a missa de 19, amb Santa Maria Mare de Déu.


4a Predicació de l'Arquebisbe en Canals, Vicària VI: El divendres es convoca a totes les Parròquies de la Vicària VI, en Canals però no en l'Església, sinó en el Pavelló municipal,presidit per l'Arquebisbe  i al que es portara la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desamparats.
El Propi Arquebisbe a les 20 hores, té previst realitzar la 4a predicació, entorn del Magníficat, que dóna nom a tota la Missió, i acontinuació resara el Sant Rosari, mentres els Sacerdots presents de les Parròquies de la Vicària estaran com a confessors per als fidels que vullguen celebrar el Sagrament de la Penitència.
Per a tal ocasió Campaners de Moixent, a més de participar en la predicació i després de parlar-ho amb la Colla de Campaners d'Ontinyent, als que els agraïm que compten amb nosaltres, realitzarem tocs de campanes tant en el campanar mòvil de la Colla d'Ontinyent i en el Campanar de l'Església de Sant Antoni Abat en la processó de la Imatge a l'Església Parroquial.  Campanes que desde els anys 1973 deixaren de tocar-se de forma manual.  Agraïm al Seminarista-campaner d'Ontinyent Ximo, i a Isaac (campaner d'Atzeneta),  l'interés i la il·lusió, així com al Rector de Canals En Emilio.  Programa de Tocs en la web de la Colla de Campaners d'Ontinyent   http://www.colladecampaners.es/ :

DIVENDRES 14 DE MARÇ, VISITA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS A CANALS.
Poliesportiu de Canals, campanar mòbil
Hora d’encontre 9’00 hores.

Benvinguda de la Mare de Déu (10’00).  Vol de crida.
3 vols de crida a l'ofrena(10´30, 10´45 i 11’00). Vols en el transcurs de l'ofrena.
 Toc de l'Àngelus i volteig general (12’00)
 Exposició del campanar mòbil al públic, possibilitat de tocar les campanes (13’00-16'00)
 Volteig general pregaria de malalts (16’00)
 Volteig general pregaria de xiquets (17’30)
 3 vols de crida a missa (17'30, 17´45 i 18’00).Toc del Sermó. Toc d'Elevació i vol final.

 Predicació Magníficat. Vol general (20’00). Vols de benvinguda, Arquebisbe de València.

3 vols de crida a processó (22'30, 22´45 i 23’00).Vol a Glòria a l'eixida de la imatge. Incorporació del campanar mòbil a la processó. Vols durant el trajecte.


Campanar de la Parròquia de Sant Antoni Abat
Hora d’encontre 23’00 hores.
Benvinguda de la Mare de Déu (00’00)
Vol de la campana grossa a la vista del campanar de la imatge o de l'entrada de la creu.
Vol a Glòria a l'arribada de la imatge i entrada al Temple.
Vol final.

Sant Josep: La Solemnitat del Patró de l’Església universal, coincidix amb la Quaresma, per a nosaltres és festa entranyable perquè la memoria de Sant Josep, va unida a la festa tipica valenciana de les falles. El dia 19 també es conmemora el día del pare.  Estant de Rector a Moixent En José Pellicer, se celebraben els “Set diumenges de Sant Josep”.  A Moixent, té dedicat un Retaule amb Altar en una nau lateral esquerra segons se entra a l’Església, t un carrer dels més antics del poble, prop del Temple Parroquial, conegut popularment com "carrer del mig" on transcorren gran part de les processons parroquials. 

Vespra de Sant Josep, 18 de març
-  13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 

- Tres Repics d’avís a missa de 20, i Vol de Sant Jaume i Nieves.
- Vol al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

Sant Josep (Patró de l’Església Universal), 19 de març
- Tres Repics d’avís a missa de 10:30, i Vol de Sant Jaume i de Nieves.   El tercer toc Vol de.Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.

- Tres Repics d’avís a missa de 12, i Vol de Sant Jaume i Nieves.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.