21 de marzo de 2014

SENTIMENT DEL POBLE COMPARTIT PER LES CAMPANES

El diumenge 16 al final del dia, ja va començar a dir que faltava del seu domicili Ramón Ribera Esteve.  Inclús a les 22 hores la Policia Local va fer un Bando públic demanant als que pogueren informar del seu parador.  Busca que el dilluns va prosseguir a càrrec dels professionals i amb diversos bandos públics, i a la vesprada se sol·licita a les 15 hores la col·laboració dels veïns del poble per a una busca més atenta i extensa.

El dilluns la col·laboració va ser extraordinària va  vindre a sumar-se la presència d'un helicòpter que rodejava contínuament el perímetre del poble amb el seu soroll.  Tot el poble de Moixent va començar a sentir gran preocupació per tractar-se d'un veí major i familiar a tots. 
La busca va prosseguir el dimarts: a les huit del matí la plaça estava de voluntaris amb l'Ajuntament al front per a començar la busca intensíssima a la que va seguir a la vesprada.  La preocupació i la inquietud de persones i de la seua família resultaven ja molt aguda. 

Arribat del Volteig previst del migdia del dimarts, vespra de Sant Josep, notarem que el poble no estava amb una sensibilitat apropiada per a acollir amb alegria un anunci festiu que en eixos moments no podia sentir, perquè era evident que el sentiment que ocupava les ments i preocupació era la inquietud i preocupació per trobar Ramón.  Al parlar amb el Rector decidirem suprimir el Volteig del migdia i els de la missa vespertina, quedant amb el Rector que ho diria en les misses i nosaltres a través de les xarxes socials, tal com ha succeït. Decidirem que al dia següent,  Solemnitat de Sant Josep si la situació no canviava realitzaríem algo per no deixar la festa sense res, però de caràcter més senzill.  La missa vespertina es va pregar per a trovar a Ramón i per els seus familiars.

Finalment es va trobar sense vida a Ramón en la matinada del dia de Sant Josep. Se'ns avísa amb bando minuts abans de les 8 del matí.  I ja amb caràcter més discret realitzem només dos voltejos d'alguns que teníem previstos: el tercer toc de la Missa de 10:30 i de 12.Al migdia es va fer el senyal de difunt.

Les campanes han compartit d'esta manera les vivències i sentiments d'un poble ja que la seua veu es dirigisca precisament a ells i per això li'ls tenen en compte.