28 de julio de 2014

PRÒXIMAMENT

1- El dia 1 d’agost, Sant Feliu, Patró de la ciutat de Xàtiva, i el dia 5 la Patrona de Xàtiva: la Mare de Déu de la Seu, Voltejos de Campanes.

2- El dia 2 es el dia litúrgic de la Mare de Déu dels Àngels, Vols de Campanes en Anahuir i Torrella per ser Patrona.

3- El dia 3 a Moixent, Festa de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona del Raval, Vols de festa de carrer i de la campana Santa Maria Mare de Déu. 

4- El dia 7 es Sant Gaietà. En Moixent, missa en l'Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari, Volteig de la campana de l'ermita en els tres tocs.

5- Del dia 6 al 8 d’agost festes en Genovés en honor al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Mare de Déu dels Dolors, i als Sants Abdó i Senén; i el dia 10, festa en de “la promesa al Pare Sant Francesc” en la Granja de la Costera. Vols de Campanes.

6- El 10 d’agost en Moixent es la “Baixà” del Santíssim Crist del Mont Calvari, Vols Generals de Campanes.

7-  El dia 12, Martiri del Sevent de Déu En Pedro Vicente Puig Alonso, Prevere que va estar en Moixent mes de 30 anys, Vol d’una campana. 

8- El 15 es la Solemnitat de l’Assumpció (la Mare de Déu d’agost).  En Moixent, Vol de 5 campanes, en particular de Santa Maria Mare de Déu; i Voltejos en les parroquies d’on es Titular: Catedral de València, Xàtiva, Ontinyent, Montesa,  Albaida, Bocairent…

9- El 17 en Moixent, es la Festa dels Sants de la Pedra,  la vespra i el dia, Volteig de 5 Campanes.

10- Setmana de Festes Patronals en Moixent: de dilluns 18 al divendres 22 Visites Guiades al Campanar.  El dimarts: Ofrena de Flors a les Santes Relíquies, vol de campanes; divendres dia del funeral per els Moixentins difunts es fara Mig Vol.   Dissabte Solemnitat del Santíssim Crist del Mont Calvari, i el diumenge la Solemnitat de les Santes Relíquies, Voltejos Generals

11- El 24 es Sant Bertomeu, Patró de Vallada, també es celebra al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Verge de Gracia i al Beat D.Ramón Martí, Mártir, Vols de Campanes.

12- El dia 27, es recorda en Moixent el testimoni martirial d’En Leonardo Gassó López, Prevere Jesuïta moixenti.  Vol d’una campana

13-Final de mes: festes entre altres pobles en Estubeny, Ontinyent, Montesa, Llosa de Ranes, Novetle; el 31 d’agost Sant Ramon Nonat, en Moixent, Vol de Santes Reliquies, per que hi ha Reliquia del Sant.