3 de julio de 2014

MUSEU PARE MORENO (2): PUBLICACIÓ EN L’ANTERIOR WEB EL DIA 19 D’OCTUBRE DE 2009

TREBALLS VOLUNTARIS: LA CASULLA DE SANT JOAN DE RIBERA AL MUSEU

Com ja vam fer desde el 21 de juliol, els Campaners de Moixent, estem col·laborant en el muntatge del Museu del Pare Moreno. Desde eixa data hem traslladat peces i quadres, inclòs un divendres per la nit, el President Felipe Sanchis, estaba de vigilant en el Museu, ja que s’obria cada divendres de l’estiu.
A finals de l’estiu vam portar al Museu la Casulla del Patriarca Sant Joan de Ribera, però com la Casulla te 3 imatges de Sants en les dues cares, es va pensar en fer un tipo de “pirámide” per a vorer i fotografiar per les dues parts.  L’últim divendres que s’obria el Museu es porta la Casulla a l’Església, a l’espera d’encontrar una solución.
Ordenant la part superior de la Casa de la Cultura, Felipe Sanchis, va trovar varios trossos de corxo que no s’utilizen i va preguntar al Concejal de Cultura José Luis Ortiz, si podrien servir per a coses de la Parròquia i del Museu, aquest no va posar cap inconvenient.
Utilizant el corxo es va realizar l’estructura per a que es poguera vorer per els dos costats, i després amb una tela blanca es va recobrir el corxo.
El dia 16 d’octubre, el Rector D.Antonio i Felipe portaren la Casulla amb la seua estructura al Museu del Pare Moreno.  També s’han fent dos fotocopies  ampliades del Arxiu Parroquial, del album nº5, en que el entonces Arquebisbe de València D.Miguel Roca Cabanellas, va utilitzar la Casula, en la Missa de Clausura del I Centenari de la Construcció del Temple Parroquial i del IV Centenari de l’arribada de les Santes Relíquies a Moixent, en dita Eucaristia, l’Arquebisbe va realitzar la Coronació Canònica als Bustos de les Santes Ursula i Còrdula.
Felipe Sanchis, ha realitzat una fulla on s’explica els Sants que te la Casulla i una xicoteta explicació.
La Casulla la va regalar Sant Joan de Ribera al Pare Fra Cristòfol Moreno del Camino, també el Calze i la Patena que també s’exposen en el Museu.
La Casulla, el Calze i Patena que va regalar Sant Joan de Ribera a Fra Cristòfol Moreno van ser exposades en la “Llum de les Imatges, Lux Mundi” en Xàtiva l’any 2007.