4 de julio de 2014

MUSEU PARE MORENO (3): INSTAL·LAT L'EXPOSITOR DEL RELIQUIARI

En la Solemnitat del Corpus Christi després de la processó, Felipe Sanchis, va poder mostrar a les Autoritats, l'Expositor del Reliquiari ja restaurat, i el Sr.Alcalde, Regidors que li acompanyaven  a més del Jutge de Pau i Cronista Oficial, van mostrar interés per acostar-se i apreciar els treballs realitzats i van felicitar a Campaners de Moixent per està aportació tan necessària i urgent per a preservar este element patrimonial.  Altres Fidels també s’han apropat a contemplar l'obra des del dia 15 de maig, i així finalitza el període d'exposició en l'Església Parroquial per a passar al Museu Pare Moreno.

Preparades les ferramentes i materials necessaris i avisada a la Policia Local per a desconnectar l'alarma, i havent decidit prèviament en els dies anteriors el lloc mes adequat per a penjar-ho, a les 10 del matí del dia 23 de juny es van posar mà a l'obra els Campaners Felipe i Manuel que havien traslladat ja les ferramentes, escala, la Sarga del Reliquirari, i tot el que és necessari.

Va haver-hi que habilitar bé la superfície de la paret per a evitar raspadures i traslladar un focus d'un lloc a un altre.  Arribat el Rector vam procedir a col·locar el clau calculant bé perquè quedara centrat i a l'altura adequada. L'hem col·locat en l'entrada a mà dreta per a facilitar la immediata visió i acompanyant amb un informador que donen compte d'algunes dades perquè el visitant puga tindre una idea del que s'ha realitzat i de la funció que exercia este element i que anirem ampliant.

Finalitzada la instal·lació comprovarem que tot resultava correcte i aprofitarem per a instal·lar una Colgadura de balcó del 4a centenari de l'arribada de les Santes Relíquies que es va fer en 1989 (enguany es complixen 25 anys de la Coronació de les Santes Relíquies i la realització de les Colgadures).
En breu volem també poder col·locar l'exposició de fotografies sobre D.Antonio Marín, i de la restauració de les Cúpules de l’Església Parroquial.  Es tracta que aprofitant les Festes estiuenques i el pas que es realitza d'activitats en el parell d'Ortixols facilitar el coneixement d'estos elements per a aquelles persones que per horaris i jornades no resulta tan fàcil la visita a l'Església. 

A Campaners ens complau poder col·laborar en la difusió i coneixement del Patrimoni i altres facetes de la vida parroquial.
El dia 2 de juliol en el Telenoticies de la Televisió Comarcal es va publicar la següent noticia: https://www.youtube.com/watch?v=jBzB38aFNzE

El Museu durant el mes de juliol s'obrirà els divendres  de 22:15 a 00:00, a més per a poder visitarlo en altre horari pots parlar amb el President de l’Associació Campaners de Moixent.