8 de julio de 2014

NOTICIA EN EL PERIÒDIC "L'INFORMADOR" EL DIA 5 DE JULIOL DE 2014

Restaurat el llenç del retaule de les Santes Relíquies de Moixent

REDACCIÓ
El dia 15 de maig, el restaurador de l’empresa “Art i Restauració” d’Algemesí  va portar el llenç restaurat que feia d'expositor en la fornícula del Retaule de la Capella de les Santes Relíquies, restaurat gracies a una subvenció de la Diputació de Valencia de 3.500 euros otorgada a l’Associació Campaners de Moixent.
Segons l’associció “ha sigut un motiu de gran alegria constatar el bon treball realitzat, inclús tenim en la memòria el mal estat en què es trobava amb pèrdua de la pintura, clevills per totes les bandes, ruptures per no tindre una base ferma i solida i açò a sigut el primer: proporcionar-li una base consistent i un bastidor de fusta, i la capa pictòrica amb el que el llenç queda perfectament fixat i es garantix la seua conservació”.   També s’ha procedit a la eliminació de vernissos i repintats, neteja de la pintura, empelt de parxes per als forats, un primer envernissat, estucat de les llacunes, reintegració de la policromina i per ultim un envernisat de protecció final.  Apunten que “Ja no s'aprecien clevills ni desconchaments, sinó que amb la neteja a recuperat l'originalitat dels seus colors i s'ha repintat les zones perdudes.  Fins i tot la pintura descansava no sols amb una tela sencera i uniforme, sinó sobre trossos d'altres materials com a paper, te-les i fins una peça de pantaló vaquero, i com a curiositat tenia un paper d'una fàbrica de torró de Tortosa de Moixent”. 
Els treballs de Restauració van ser beneits per el Rector de Moixent el dia 7 de juny, i des de el dia 23 de juny l’expositor ja està exposat en el Museu Pare Moreno on Campaners de Moixent ve realizant l’encàrrec de custodiar el fons del Museu. 
En març de 2007 s’inaugurà la mostra sobre el Venerable Pare Moreno on abans era la Capella del Convent de Franciscans fundat per el Moixenti francisca Cristobal Moreno en el segle XVI.
I desde l’any 2007 Campaners de Moixent va preocupant-se junt a la Parròquia d’enriquir el Museu amb obres relacionades amb el Pare Moreno, les Santes Relíquies, així com objetes de la Parròquia com la  Creu Parroquial, fotografíes… i obres de art del escultor de Moixent Virgilio Sanchis com una Purísima Concepció i el bust del Pare Moreno realizats per Virgilio Sanchis.