22 de diciembre de 2013

VIDA PARROQUIAL (16): L’ALCALDE Y REGIDORS VISITEN LES OBRES DE LA CÚPULA

Dies anteriors l'Alcalde i regidors havien mostrat interés a aprofitar les obres de reparar la cúpula apunt de finalitzar per a contemplar les obres i la Cúpula.
Amb el permís del Rector, el dissabte dia 12:30, van pujar l'Alcalde Vicente Dubal, i Jose Luis Ortiz (Regidor de Cultura, educación, información i desenvolupament local), i Jose Luis Pont (Regidor de festes, policía, seguretat ciutadana, protección civil, esports, tràfic i piscines). acompanyats de Felipe que amb esta vegada a pujat  unes 19 vegades. 

Entre il·lusió i tremolors per la falta de costum Felipe els anava obrint les portes de les escaletes perquè pujaren amb facilitat.  Per cert que a dia de hui queda un galló i un altre per la mitat, de tal manera que els restants els han pogut veure perfectament reteulats en blau, i alguns lloms en blancs, així com la nova bola col·locada el dilluns dia 16 (amb una Acta dins sobre el procés de restauració), així com la barana que envolta la bola i l'escaleta d'accés. 
Mostraven una intensa i impressió de les dimensions de la cúpula i les dificultats evidents dels treballs, tant de desenrunament com de reparar i reteular.  Amb les insistències de Felipe han accedit a pujar fins a la Creu, (ultima plataforma) "Ahí també ens muntes?".  Des de la ultima plataforma tocant la Creu han apreciat perfectament com l’andamit (bastida) està muntat de tal manera que envolta la Cúpula, sense tocar-la, conjugant unes forces a pressió que li donen l'estabilitat sense recolzar-se en la Cúpula. 
Han apreciat el paisatge del nostre terme, des del mes alt de la Cúpula, i es van referir entre altres coses la conveniència d'arreglar les vidrieres de la Cúpula (sobretot les dos que estan trencades), i quan es puga netejar la Cúpula interiorment perquè recupere el seu esplendor, i el mal estat de la Cúpula del Santíssim Sagrament apunt d’intervindre.  La baixada va ser suau i agradable. 

Agraïm molt que la nostres Autoritats mostren interés, per conéixer en directe les realitats del nostre Patrimoni, en este cas arquitectònic, de gran valor històric i gran sentimentalment per la pietat cristiana.