18 de diciembre de 2013

ARQUEBISBE DE VALÈNCIA: QUINT ENCONTRE DE CAMPANERS

Amb molta alegria hem rebut per correu electrònic per part del Gremi de Campaners, la invitació del nostre Arquebisbe per a trobar-nos el divendres 27 de desembre a les 19:30 en l'Arquebisbat.

Ens plena d'alegria eixa oportunitat d'estar amb Ell, i compartint amb els altres campaners, però a més agraïm la magnífica carta que ens a escrit, la qual comença fent eco de la novetat d'un "Gremi de Campaners", perquè així ho diu expressament "Con gran gozo y alegría me dirijo a vosotros por primera vez como «Gremi de Campaners»”, però afegint la característica que ens ha de distingir com a campaners cristians, i així ens diu que som "«porción del Pueblo de Dios» que peregrina en Valencia y que da testimonio de la fe recibida con el bello y potente sonido de las campanas".
En Carlos ens invita a considerar amb gratitud l'any que acaba, recordant-nos importants esdeveniments eclesials perquè estiguem atents a quant viu l'església per a implicar-nos en el seu camí, i així fa menció de: 1) L'any de la Fe convocat pel Papa Emèrit Benet XVI.  2) El Regal d'un nou Pontiífex en la persona del Sant Pare Francesc. 3) El Congrés Parroquia y Nueva Evangelización
També ens invita a sintonitzar amb el lema del quart any de l'Itinerari Diocesà de Renovació (IDR) "Sereis mis testigos", demana que ens els ho apropiem amb estes paraules "Os animo a hacer vida estas palabras siendo testigos con vuestro esfuerzo y vuestro cariño del Dios que se encarna y que quiere hacerse presente en medio de este mundo tan necesitado de Él". 
Per a fer vida eixes paraules ens demana que utilitzem el llenguatge de les Campanes "que haceis sonar con vuestro gran esfuerzo" sent així  "agentes de esta Nueva Evangelización". 
Quasi res el que ens demana En Carlos! la qual cosa indica la gran confiança que posa en nosaltres i en la nostra labor.  Això cada un dels campaners, però manifesta "Un gran deseo de que esta nueva etapa como federación de abundantes frutos para que alcancéis vuestros proyectos desde esta comunión entre vosotros y con la iglesia”.
Finalitza dient-nos “Que Maria, Reina de la Evangelización, os ampare, proteja y acompañe en vuestros caminos.  Muchas gracias por vuestro trabajo”.

Considerem que el nostre Arquebisbe, no ens escriu per pur compromís o d'una forma protocol·lària.  Notem, millor, que aprofita el Encontre i esta Convocatòria per a estimular-nos a nova millor vida cristiana, i un major compromís eclesial, confiant que som capaços d'això.
No ens esforçarem per correspondre al nostre Arquebisbe i no defraudar-li? Moltes Gràcies En Carlos per dedicar-nos la seua reflexió, els seus bons desitjos, el seu temps, i fomentar la nostra responsabilitat de campaners i la nostra existència cristiana. 

Procurarem acudir a esta Audiencia que des de 2009 es realitza, i animem a tots els campaners perquè també acudisquen i podem felicitar-nos en estes festes del Naixement de Jesús.