17 de abril de 2016

VIDA PARROQUIAL (42): PRIMERA GUIA DE L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE MOIXENT

En l'objectiu de facilitar als moixetins més jovens, els que realitzen la Iniciació Cristiana, Felipe Sanchis a elaborat una senzilla “Guia de l’església” per a conèixer els diferents elements que configuren l’Església Parroquial i el seu patrimoni devocional i artistic. 
És un foli doblat en un dibuix del solar de l’església  que senyalitza els diferents Retaules amb els seus altars i imatgens, pintures i parts de l’Esgésia, la informació de la qual s’ofereix en un text seguit.   Després d’un laboriós esforç a aconseguit que quede tot en un foli doblegat.  Informacó concentrada però molt completa perquè els xiquets,  adolescents i jóvens puguen distinguir sense confundirse les advocacions de les imatgens.  Inclús amb algunes notícies historiques.

Felipe que està al capdavant de la Iniciació Crstiana, el va pensar i treballar per a ells, però una vegada s’ha vist la gran utilitat per a tots els públics, s’ha oferit en primer lloc a la feligresia, a les persones majors i aixi tractar d’evitar alguns comentaris com “i aquesta Verge dels Desampartas és de Moixent? Ni o sabia”; o bé confondre imatges i pintures, desconeixer el any de la imatge i el seu escultor, així com el any de la construcció y consagració de la nostra Església.
Després de uns avisos en les misses dominicals, ja ha tingut una grandisima acceptació així o han manifestat al Rector i al mateix Felipe que algunes persones desconeixen algunes dades.  
Resultura molt util per a les excursions que visiten la nostra Església ja que al facilitar el primer eixemplar de la Guia de l’Església de Moixent, podran conèixer els elements de l’Església Parroquial de Sant Pere Apóstol de Moixent, amb un donatiu de 50 centims depositat en el Arca de les ofrenes, en la tauleta on estàn les estampes amb oracions de les imatgens de Moixent.

També per a l’Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari, s’ha elaborat en un foli col·locat en una paret lateral, amb unes indicacions sobre la Construcció i reformes de la Ermita, i de les imatgens que estàn en la Ermita amb el seu any de construcció.