23 de abril de 2016

PRÓXIMAMENT

1- El mes de maig és el mes de Maria, per això de dilluns a divendres en les misses és resara el “Magníficat”, i cantaran cants dedicats a la Mare de Déu. Abans es feien unes oracions en l’església de Moixent, ara es fa en la Residencia.  En Vallada en l’ermita del Divi Jutge tots els dies amb lectures, rosari, i oracions devocionals,

2- El dia 1 de maig es dia de Sant Josep Obrer.  Sent Rector En José Pellicer hi havien Festers.  En Moixent, celebració a les 11:30 de la Renovació de les promeses baptismals dels xiquets i xiquetes que van a comulgars els diumenges següents.  Volteig de 3 campanes

3- El dia 3, es celebra en alguns llocs la Benedicció dels Termes, en Moixent també és feia.  En Vallada en la capella de la Santa Creu, benedicció dels termes i en la Torreta de Canals festa. 

4- El divendres 6 de maig, primer divendres de més dedicat al Sagrat Cor de Jesús.  Al migdia i en el primer toc de missa Vol de la campana que te dedica per a recordar-ho, i en el moment de l’Exposició es fara el toc d’Exposició del Santíssim.

5-  El dia 7 de maig, és compleix el nové aniversari de Campaners de Moixent.

6- El segon diumenge de maig, dia 8, es la Mare de Déu dels Desemparats (Patrona de la Comunitat Valenciana, i de la Ciutat de València), coincidix amb la Solemnitat de l’Ascensió del Senyor..  En Moixent, 1er torn de comunions, la vespra i dia, Volteig de cinc campanes de forma especial de la campana Santa Maria Mare de Déu.  Voltejos de Campanes en la Catedral de València i en la processó de Vallada.


7- El dia 11 es complix 200 anys de la defunció del Sacerdot moixenti En Pedro Carrasco Vidal.

8- El dia 15 dia litúrgic de Sant Isidre Llaurador, els primers anys sent Rector en Moixent En José Pellicer es feia una festa, coincidix amb la Solemnitat de Pentecosta.  En Moixent (2on torn de comunions) Voltejos Generals, la vespra i el dia. En Llanera de Ranes, celebren a la seua Patrona la Mare dels Desemparats, Voltejos de Campanes.

9- El 17 de maig , festa de Sant Pasqual Bailón, festa en Genovés, les campanes d’este poble de la nostra Comarca, voltejaran en el seu honor.

10- El dia 22 es Santa Rita, sent Rector En José Pellicer , és celebraba una Novena.
Solemnitat de la Santíssima Trinitat, en Moixent voltejos de cinc campanes, la vespra i el diumenge. 

11- El dilluns dia 23 de maig es el 93 aniversari de la Benedicció de la campana Nieves.

12- El diumenge 29 de maig es la gran Solemnitat del Corpus Christ.  Dia gran per a totes les campanes.  Voltejos Generals en Moixent de manera especial la campana Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament.  Tocs especials en la Catedral de València a les 12 del migdia, i en Ontinyent a les 17 hores.