16 de septiembre de 2018

MANTENIMENT DE LES CAMPANES 2018

El dies 29 d’agost i 13 de setembre, avistats pels campaners, es van personar els tècnics de l’empresa Electorecamp S.L., encarregada del manteniment de tot el sistema de les campanes, per a efectuar la minuciosa revisió dels diversos elements, amb el fi de vigilar la seguretat per a tocar manualment i perquè no hi ha elements que puguen perillar la seua caiguda al carrer i garantir l’adequada conservació del patrimoni campaner.  

Van procedir al repret, pintat i envernissat de les trujes de fusta, revisió i ajust dels electromalls, ajust dels parametres dels grups electrònics de volteig, i repàs dels batalls.  També van revisar i envernissar la campana dedicada als Sants de la Pedra de l’Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari.

Es va col·locar un cable de seguretat a la campana Sant Jaume.
En el programador de les campanes s’elimina el colp de Sant Pere en el toc de difunts.  El repic era amb colps distanciats de Santes Relíquies, Sant Isidre, Santa Maria Mare de Déu, Santes Relíquies Sant Isidre i Sant Pere així varies vegades, i els corresponents trancs de les 4 campanes al mateix temps. 
Per alleujar l’estructura de la torre ara será amb Santes Relíquies, Sant Isidre i Santa Maria Mare de Déu, les mateixes campanes que realitzen el Mig vol, de manera que també es protegix la campana Titular Sant Pere Apòstol que sols s’utlizara per avisar el numero de tocs, el toc d’alçar a Déu i les hores.

També ha instal·lat en la sala de les campanes una “Botonera” per a poder accionar i parar les campanes de forma mecánica quan un decidisca en la mateixa sala, podent voltejar les campanes de forma manual amb més atenció i en falta de campaners poder accionar les altres de forma mecánica; i una curiola per a poder voltejar a corda millor la campana Sant Jaume. 

També la empresa Electrorecamp, ens ha facilitat una “pata de cabra” per a poder ajudar-nos millor per a llevar les cadenes o posar falques als motots; un millor ganxo a la paret per a la cadena de Santa Maria Mare de Déu, i una cadena nova per a Sant Pere Apòstol que tenia Felipe en sa casa.

Amb esta revisió i millores, es garantix una conservació de les campanes que complixen una gran funció per a la vida litúrgica de la parroquia i costums del nostre poble.