27 de julio de 2017

PRÓXIMAMENT

1- El dia 1 d’agost, Sant Feliu, Patró de la ciutat de Xàtiva, i el dia 5 la Patrona de Xàtiva: la Mare de Déu de la Seu, Voltejos de Campanes.

2- El dia 2 es el dia litúrgic de la Mare de Déu dels Àngels.  A Moixent, el  cap de setmana següent es la Festa de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona del Raval, Voltejos de festa de carrer i de la campana Santa Maria Mare de Déu.  Vols de Campanes en Anahuir i Torrella per ser Patrona.

3- Del dia 6 al 8 d’agost festes en Genovés en honor al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Mare de Déu dels Dolors, i als Sants Abdó i Senén; i el dia 10, festa de “la promesa al Pare Sant Francesc” en la Granja de la Costera. Festes en la Font de la Figuera en honor al Santíssim Crist dels Afligits.  Vols de Campanes.

4- El dia 12, Martiri del Servent de Déu En Pedro Vicente Puig Alonso, Prevere que va estar en Moixent més de 30 anys, Volteig d’una campana. Este dia en la missa, es beneïra la campana “Màrtirs del segle XX de Moixent” de la col·lecció particular de Felipe Sanchis.

5-  El 13 d’agost en Moixent es la “Baixà” del Santíssim Crist del Mont Calvari, Voltejos Generals de Campanes.

6- El 15 es la Solemnitat de l’Assumpció (la Mare de Déu d’agost).  En Moixent la imatge complix el 75 aniversari, Volteig de cinc campanes, en particular de Santa Maria Mare de Déu; i Voltejos en les parroquies d’on es Titular: Catedral de València, Xàtiva, Ontinyent, Montesa,  Albaida, Bocairent…

7- En Moixent el dissabte 18 s’obrira el Museu Pare Moreno de 17:30 a 18:30 hores.

8- El 21 en Moixent, es la Festa dels Sants de la Pedra,  la vespra i el dia, Volteig de quatre Campanes.  Este dia es Sant Roc Patró de Castalla, i Novena a la Mare de Déu Soledat, Voltejos de Campanes. 

9- Setmana de Festes Patronals en Moixent: de dilluns 21 al divendres 25, Visites Guiades al Campanar.  Dimarts: Ofrena de Flors a les Santes Relíquies, volteig de campanes; divendres dia del funeral per els Moixentins difunts es fara Mig Vol.   Dissabte Solemnitat del Santíssim Crist del Mont, i el diumenge la Solemnitat de les Santes Relíquies Calvari i Aniversari del martiri d’En Leonardo Gassó López, Prevere Jesuïta moixenti, Voltejos Generals.

10- El 24 es Sant Bertomeu, Patró de Vallada, també es celebra al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Verge de Gracia i al Beat D.Ramón Martí, Mártir, Vols de Campanes.

11-Final de mes: festes entre altres pobles en Estubeny, Ontinyent, Montesa, Llosa de Ranes, Novetle i Torre d'en Lloris el útlim dissabte; i en Navalón (Enguera) el últim diumenge festes en honor al Santíssim Crist de la Montanya.