12 de julio de 2017

NOTES MUSICALS DE LES CAMPANES DEL CAMPANAR DE MOIXENT

Sabem que les campanes, a més dels avisos i convocatories parroquials al servici de la litúrgia, ja que reproduïxen notes musicals resulten instruments que es poden utilizar per a interpretar melodies.

Ja de temps que sentíem la necessitat d’aclarir la nota musical de cada una de les campanes del campanar i per fi hem pogut realizar esta tasca; este matí (12 de juliol) el músic moixenti Miguel Pérez proveït d’un xicotet afinador especific per a identificar el so musical i  amb una aplicació del móvil.
Primer en el Museu Pare Moreno on esta de forma provisional este mes la campana “Màrtirs del segle XX de Moixent” de la col·lecció particular de Felipe Sanchis, i que pegant un colp amb el batall va donar la nota: FA #
Després vam pujar a l’Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari on esta la campana Sants de la Pedra, i des de baix, accionant l’automatic, va donar la nota musical MI.
Per ultim en el campanar vam identifricar el timbre les huit campanes pegant amb el batall, resultan testes notes:
Sant Jaume: SOL
Nieves: RE b
Sant Antoni: SI
Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament: LA b
Santes Relíquies: MI b
Sant Pere Isidre Llaurador Antoni: LA b greu
Santa Maria Mare de Déu: SOL greu
Sant Pere Apòstol: RE
D’esta manera tenim les bases i una guía per a poder realitzar algún repic seguint les notes de les campanes.

Agraïm publicament a Miguel Pérez el servici que ens ha prestat per a poder identificar els sons de cada campana i poder completar les notes identificatives de les nostres campanes i poder incorporar la dita información a les seues fitxes.