27 de abril de 2014

A MORT EL NOSTRE VOLGUT EN ANTONIO RICARDO MARÍN

En les primeres hores de hui diumenge 27 d'abril, Octava de Pasqua, diumenge de la Divina Misericòrdia, el mateix dia que l'Església declara Solemnement Sants als Papes Joan XXIII, i Joan Pau II, acabava la seua vida terrenal En Antonio Ricardo Marín Gómez en la Residència dels Ancians Desemparats de la que era Capellà al mateix temps que era Canonge de la Col·legiata de Santa Maria de Xàtiva, càrrec a qui s'incorporar al deixar l'amada Parròquia de Sant Pere Apòstol de Moixent.  
Amada i molt amada, afecte que va reviure uns dies abans de morir, al rebre el dimarts 22 la visita del Rector En Antonio Rafael González i Felipe Sanchis: li eixia a borbollons del cor l'experiència feliç de quasi 27 anys de servici sacerdotal en la Parròquia de Moixent.  La primera paraula que pronuncia al rebre la visita va ser “Moixent!” i ens parlava de Moixent i de tot l'ací viscut com una fragància que plena l'ànima de grates aromes acompanyades de sentides llagrimes de goig i alegria. Felipe amb el mòbil li va mostrar una foto de la Cúpula del creuer acabada de reteular i En Antonio Marín li va agafar el mòbil i la va besar.  Records que dulcifiquen les hores amargues de la malaltia quan ja es pressent el final del camí.  Records que són companyia grata per a la soledat de l'ànima convalescent en un organisme que es ressent fatigat i malalt. Ha sigut molt feliç a Moixent, al mig de moltíssims treballs, dificultats, tasques, fatigues, perquè quan es viu amb amor, totes eixes realitats resulten transfigurades.  
Ací no sols celebra les seues Bodes de Plata Sacerdotals, sinó també les seues Bodes de Plata com a Rector de Moixent, quasi arriba als 27 anys.

Després d'eixa visita, Felipe va estar en contacte telefònic freqüent amb la Residència i la Germana que ho cuidava, i vam conéixer el ràpid empitjorament de la seua salut.  Va rebre la visita de més moixentins però que ja no van poder contactar amb ell. 
En la matinada del diumenge Felipe va rebre el missatge telefònic de què a les 2:45 entrega la seua ànima a Déu.  Notícia que més tart confirma també en les primeres llums del dia l'Abad de Xàtiva En Arturo que indicant ja alguns detalls sobre els actes a realitzar i el fèretre amb les restes mortals de Antonio Marín seria portat a les 12 hores a la Seu de què era Canonge, permaneixent el temple obert per a ser visitat fins a les 22 hores; va anunciar que a les 21 hores celebraria una Eucaristia; i dema dia 28,  a les 16 hores una Missa Exequial presidida per l'Arquebisbe de València En Carlos Osoro en la Col·legiata, per a després ser traslladat a Enguera, el seu poble natal on també tindria lloc a les 18 hores una Missa d'enterrament abans de ser portat al cementeri.

Al tractar-se de diumenge, en les misses s'ha pogut avisar àmpliament d'estos últims esdeveniments viscuts amb Ell i del programa d'actes a realitzar. 
Acabada la missa de 10:30 Campaners de Moixent, hem interpretat un senzill homenatge amb les campanes. 4 trancs el toc de difunts, 4 trancs, seguit amb un bell i esperançat Mig Vol.  S'ha resat un respons en cada una de les misses i s'ha anunciat que:
-     En les misses de Sant Vicent Ferrer, tenint en compte que estaran les Autoritats, es resara un Respons animant als fidels a viure l'agraïment a Déu pel do d'un Pastor bo i fidel que durant tants anys ha viscut consagrat a la Parròquia de Moixent amb generós amor servicial.
-     El dimarts, dimecres i dijous  es resara el Rosari i la Missa en sufragi de En Antonio Marín.  El dijous (1 de maig) al ser festiu se celebrara al matí a les 10:35 el Rosari i la Missa a les 11,  i tocarem el toc de mort de Rector, en els tres tocs d’avis i al final de la missa Mig Vol
Campaners de Moixent vos participa amb satisfacció que En Antonio Marín ens seguia a través dels periòdics i felicitava per la llabor que duem a terme a benefici de la Parròquia i de Moixent, totes estes felicitacions se les deia a Felipe quan este li visitava o li feia encàrrecs. 
Ens a deixat un “Grato Recuerdo” no sols amb el seu llibre, així titulat, sinó amb el seu testimoni viu de fidelitat a Jesucrist i amor a Moixent. 

Compartim les tristesa de la seua família, de les Germanetes d'Ancians amb els que a conviscut en els últims anys, les persones que ho han cuidat i de tots els feligresos tant de Xàtiva com de Moixent  que senten la seua mort.
En esta mateixa pàgina estos mateixos dies vos oferirem més notícies sobre la despedida de En Antonio Ricardo Marín Gómez, que ampliarem amb notes i referència a la seua vida pastoral a Moixent a la que tant va voler.

Descansa en pau!