19 de abril de 2014

ARTICLE PUBLICAT EN LA REVISTA "PARRÒQUIA DE TOTS" DE VALLADA, PASQUA 2014, Nº 58, PÁGINA 38

L’Arquebisbe de València en el Campanar de Moixent
Felipe Sanchis Tárrega

El dia 21 de setembre de 2013 visita per primera volta la Comunitat Parroquial de Moixent, l’Arquebisbe de València Carlos Osoro, y entre altres records va ser la seua visita al Campanar de l'Església Parroquial.

Uns dies abans li vaig proposar al Secretari D.Alvaro que si podria accedir Monsenyor Carlos Osoro, al campanar, i a l'entrar en l'Església em va dir que al finalitzar l'Eucaristia.
Acabada la Dedicatòria amb què inicia el Llibre d'Honor de Campaners de Moixent, el nostre Arquebisbe va pujar al campanar.  En la base, li mostrarem la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), la primera esfera del rellotge del campanar, i una peça de ceràmica de l'anterior bola del campana.   Mentres pujava D.Carlos amb el seu Secretari, ens preguntava coses sobre Moixent

Ja en la sala, van admirar el conjunt de huit campanes i la matraca.  Vaig anar  explicant alguns detalls de cada una i el seu ús especial, seguint amb  molta atenció D.Carlos i D.Alvaro. Van poder mirar Moixent des de la sala i vam executar a mà el " Volteig de les Tres Grans", li facilitarem un casc protector que simpaticament es va posar, i ens va vorer voltejar les campanes, mentres aprofitaven per a fer algunes foto. D.Carlos ens va felicitar i animar a seguir en esta bella labor.  Després van baixar l'Arquebisbe i el seu Secretari, i els campaners es vam quedar en la Sala a fi que una vegada estigueren en la Plaça de l'Església acompanyats pel Rector pogueren veure Voltejar les huit campanes.
Tota esta estona constituïx per a l'Associació Campaners de Moixent, dels quals alguns som jóvens, una experiència meravellosa e inoblidable: a sigut magnífic rebre en la Sala de les Campanes en què passem tant de temps al servici de la Parròquia, a qui és cap de l'Església de València, el nostre Arquebisbe D.Carlos. 

Felipe Sanchis Tárrega, President de l’Associació Campaners de Moixent
Campaners de Moixent en internet: http://campanersmoixent.blogspot.com.es