7 de febrero de 2014

COMENÇA LA RESTAURACIÓ DE L'EXPOSITOR DEL RELIQUIARI

El Restaurador Xavier Ferragut del taller Art i Restauració d'Algemesí ens ha enviat el dia 3 de febrer unes fotografies amb unes notícies sobre els treballs que ha iniciat.

Ens complau comprovar que ha arreplegat l'obra amb molt d'interés i ens fa participes d'això, i al notificar-nos els greus deterioraments que es presenten, ens alegrem que ja este en fase de reparació. 

La pintura descansava no sols amb una tela sencera i uniforme, sinó sobre trossos d'altres materials com a paper, -te-les i fins una peça de pantaló vaquero.  Algo absolutament primari i lamentable però que era l'única cosa que van poder fer per a evitar el total deteriorament de la peça.  És magnífic que ara tinguem mitjans adequats perquè puga recuperar un nou estat bell i adequat.

Ens informa Xavier Ferragut que el primer ha sigut desmuntar la pintura del bastidor, i eliminar els pedaços que tènia apegat la tela trencada (molts d'ells molts grans).  Lo seguüent será aapegar a una tela completa per a que tinga un suport uniforme y després començaran la restauració de la capa de pintura.

La Sarga o Expositor del Reliquiari es restaura gràcies a una Subvenció de la Diputació de València de 3.500 euros. Després de restaurarse i de la seua benedicció es té pensat exposar-la degudament en el Museu Pare Moreno.