4 de febrero de 2024

ASSOCIACIÓ CAMPANERS DE MOIXENT: ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA 2024

El diumenge dia 28 de gener l’Associació Campaners de Moixent va celebrar Assemblea General Extraordinaria, complint aixi amb les indicacions dels Estatuts de l’Associació capitol III, article 12.

La reunió va tindre lloc al saló parroquial, i acabada l’oració a Santa Bárbera, se va proposar la memoria dels treballs i activitats de l’any anterior, informant dels gastos e ingresos de l’Associació en l’any 2023, aixi com del pressupost per a l’any actual. De manera que tots els assistents, no sols els campaners, están ben informats de tot alló que durant l’any es va portar a terme i de les il·lusions i projectes que se intenten per al futur.

Entre els temes que es va tractar destaquem a la renovació de la firma digital de l’Associació exigencia informática que permet la tramitació de documentació amb l’administració; també es va indicar el inici del 1er Centenari de la reconstrucció de la Torre Campanar que es compleix enguany, en motiu del qual es preten realizar una sencilla exposició fotográfica de diferents panoramiques del anterior remat del Campanar.

Es va exposar el compromis de continuar recopilant i preparant una publicació més completa de tot alló que fa referencia les campanes, campaners i tocs de Moixent.

Es va mencionar, per a conexiement de tots, la conveniencia de donar a conéixer les troballes que refererents als Gojos del Pare Moreno i altre llibre escrit pel P.Moreno desconegut fins ara, i que ja es poden vorer en la Capella del Convent, troballes que ha protagonitzat un membre de Campaners de Moixent i que encara desconeix el poble, i que donarem a coneixer próximament.

Per part d’alguns assistens es va posar de relleu la necessitat de reconèixer i agraïr la importancia de les tasques que portem endavant Campaners de Moixent, no sols les referides al toc manual de les campanes, als treballs de col·laboració en la Parròquia que constantment faciliten les celebracions com també aseguren el bon manteniment de les instal·lacions sobretot el que fa a les teulades, tasques que resultant anonimes, poc visibles, son imprescindibles.  Una aportació de gran relleu constituix asumir tot el que fa referencia a la actual Capella del Convent (Museu P.Moreno).

Al acabar la reunió ens traslladarem a la Capella de les Santes Relíquies, on esta el bocaport del Reliquiari 2013-2014, que va ser restaurat amb una subvenció pública que va recibir la nostra Associació, i varem resar una oració davant el sepulcre de Fra Cristóbal Moreno, Campaner d'Honor de Moixent des del 28 de juny de 2020. Per a concluore vam vorer en l’entrada del campanar la nova vitrina per a Santa Bárbera que esta des del dia 18 d'octubre de 2023.

T'animes a conéixer el mon de les campanes? t'agradaria recolzar les activitats de Campaners de Moixent? Si vols formar part de l'Associació Campaners de Moixent posa't en contacte amb qualsevol soci o sòcia.