19 de abril de 2018

LLANCEM LES CAMPANES AL VOL!: ENS UNIM DES DE MOIXENT

Concedit el corresponent permís per part de l’Arquebisbat de Valencia per participar en l’acte que realitzarem de toc manual de les campanes junt a molts campaners d’Espanya i d’Europa que han conservat i recuperrat el toc manual de campanes partipen conjuntment fent sonar les campanes i carrillons, el próxim dissabte a les 12hs.

Hem pensat per al nostre campanar un repic dialogat d’algunes campanes i el volteig de les dos campanes procedents de les Alcusses: Sant Jaume i Nieves, les dues sols es fan sonar de forma manual. 

Es tracta d’una iniciativa de les associacions Hispania Nostra, MitMac (Museu Internacional del toc Manual de Campanes), i els Campaners d’Albaida, amb el patrocini de Richard H. Driehaus Charitable Lead Trust e INTBAU i compta amb el suport institucional de la Generalitat Valenciana,  ja que enguany és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i l’objectiu solicitar a la UNESCO que se reconega el toc manual de campanes Patrimoni Inmaterial de la Humanitat. 

Les Campanes de l’Església Parroquial de Sant Pere Apòstol de Moixent d’esta manera s’unix a esta ressonància universal.