26 de mayo de 2014

PRÓXIMAMENT

1-En el mes de juny dedicat al Sagrat Cor de Jesús, en Moixent de dilluns a divendres, Exposició menor del Santíssim Sagrament.  Cada dia al migdia i al primer toc de missa vol de la campana que tiene dedicada

2- El dia 1 de juny es la Solemnitat de l’Ascenció del Senyor, en Moixent, (1er torn de comunions) amb voltejos de cinc campanes.

3- El dia 8 es la Solemnitat de Pentecosta, en Moixent (2 torn de comunions) Vols generals de Campanes, la vespra i el dia per ser el final de la Pasqua.   La Vespra, será la Benedicció dels treballs de restauració de la Sarga del Reliquiari.

4- Els dies 11, 12, 13 en Moixent, Triduo en honor al Sagrat Cor de Jesús, amb Exposició Major del Santisim Sagrament (Vol de 4 campanes).

5- Al diumenge següent es la Solemnitat de la Santíssima Trinitat, i en Moixent es la Festa del Sagrat Cor de Jesús, amb processó.  Vols de 5 campanes

6- El dia 12 es Sant Onofre, Patró de l’Alcudia de Crespins i de Estubeny , la festa és sol celebrar el cap de setmana més próxim.  Les campanes d’este poble de la nostra Comarca voltejaran en honor al seu Patró.

7- El dia 22 de juny es la gran Solemnitat del Corpus Chirsti.  Dia gran per a totes les campanes.  Vols Generals en Moixent, de manera especial de la campana Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament.  Tocs especials en la Catedral de València a les 12 del migdia, i en Ontinyent a les 17 hores.

8- El dijous 26, tocs especials de campanes en Santa Maria de Sagunt i en el Col·legi del Corpus Christi de València per ser la Vuitava del Corpus.

9- El dia de la Nativitat de Sant Joan Baptiste (24 de juny), en Llanera de Ranes i Vallés voltejaran les campanes en honor al seu Patró.

10- El dia 29 es la Solemnitat dels Sants Pere i Pau.  A Moixent celebrem de manera particular a Sant Pere Apòstol per ser Patró i Titular de l’Església.  Hi han tres imatges del Sant en la Parroquia, (la processonal compleix este any el 75 aniversari), una Reliquia de la Creu on va morir, sis pintures sobre la seua vida en el Presbiteri…. El nostre campanar té dos campanes dedicades, que la vespra i el dia sonaran amb més protagonisme per a convocar a les misses i processó.  En la Parróquia de Sant Pere de Xàtiva, l’Alqueria de la Comtessa i Massanassa, també voltejaran per ser Patró i Titular.