20 de enero de 2014

AGENDA 2014: SANT VICENT MÀRTIR, PURIFICACIÓ DE LA MARE DE DÉU I SANT BLAI

SANT VICENT MÀRTIR: És el Patró principal de la nostra Arxidiòcesi de València, el seu martiri consituix l'arrelament primer i definitiu de la Fe en les nostres terres.
L'església sempre ha venerat la memòria dels màrtirs, grans cristians que són per a nosaltres un exemple a imitar, a més de ser els nostres intercessors davant de Déu.
De Sant Vicent Màrtir, tenim una imatge xicoteta en la Capella de la Milagrosa en la Residència, també en la Capella de les Santes Relíquies hi ha una Relíquia seua en el Reliquiari, i se l'invoca amb els altres Màrtirs i Sants quan es resa les Lletanies del Sants del Reliquiari, fent memòria del testimoni cristià.

Sant Vicent Màrtir, 22 de gener
- 13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol amb Santes Relíquies.

- Tres Vols d’avís a missa de 19, amb Santes Relíquies.


PURIFICACIÓ DE LA MARE DE DÉU: El dia 2 de febrer se celebra la festa de la Presentació de Jesús en el Temple, o més popularment la Candelaria. Durant la Missa es beneïxen les candeles que després són portades a casa on es cremen durant l'any.  Està Festa ens fa fixar-nos en la Mare de Déu, per això Voltejara  la campana Santa Maria Mare de Déu.

Purificació de la Mare de Déu, 2 de febrer
- Tres Vols d'avís a missa de 10:30, amb Santa Maria Mare de Déu.

- Tres Vols d’avís a missa de 12, amb Santa Maria Mare de Déu.


SANT BLAI: El 3 de febrer, es el Martiri de Sant Blai, té un carrer dedicat, en una de les fatxades del carrer te una ceràmica  representant el Sant, és una costum portar dolços i caramels de rebosteria per a beneir en la missa del Sant per ser Patró de les malalties de la gola. En el Presbiteri es col·loca una xicoteta imatge de Sant Blai i la seua Relíquia. El Sacerdot durant la Benedicció recorre totes les naus del Temple Parroquial aspergint l'aigua beneida sobre els dolços.  El volteig de campanes son de Sant Antoni fins a Santes Relíquies, per ser Sant de Devoció Popular.

Sant Blai, 3 de febrer
-  13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol de Sant Antoni hasta Santes Relíquies. 

- Tres Vols d’avís a missa de 19, de Santes Relíquies.  El tercer Vol amb Sant Antoni hasta Santes Relíquies.