22 de agosto de 2024

109 VISITANTS AL CAMPANAR DE MOIXENT EN LA 16 EDICIÓ DE LES FESTES PATRONALS

Han sigut un total de 109 les persones, de totes les edats, les que han pujat els 83 escalons fins a entrar a la sala de campanes, en esta 16 edició de visites guiades al campanar en la setmana de festes Patronals. 
Dilluns, dimarts i dimecres, de 18 a 19hs, sembla que es consolida com l'horari i dies més aptes per a esta experiència dins de la setmana de festes Patronals.

Alguns repetixen la visita com alguna cosa que consideren important dins dels actes de festa, expressant familiaritat amb el lloc i les campanes, amb la panoràmiques i els sons amb sabor de festes. Hem acollit visitants vinguts de Vallada, Pegó, la Font de Figuera, Valencia i Caudete.

Enguany han comptat amb l'al·licient de trobar amb la lona expositiva sobre el primer centenari de l'inici d'obres de renovació de la rematada del campanar, amb fotografies i informacions sobre dates i fets sobre aquest tema. Ho van trobar en entrar a l'església situat a l'entrada de la Capella del Santíssim Sagrament, i en observar-lo resultava un al·licient més per a visitar eixe lloc amb històries, treballs, il·lusions, obstinacions per millorar. El campanar així resulta una obra objecte de molts esforços, de molt d'interés i dedicació de moixentins i moixentines al llarg de les generacions.

Amb atenció seguien les explicacions sobre cada campana, les seues funcions i característiques, la seua història i propietats per al conjunt de les huit campanes, a més de la matraca. Comprovem l'encant que els produïx asomar-se a les cúpules, als paisatges, a les belles panoràmiques de Moixent i el seu terme. Encant i sorpresa gratificant que es comprova en les dedicatòries que ens ha deixat en el libre “Visites al Campanar. Firmes”,  de les quals oferim algunes: 
-Des de Pego hem vingut per a sentir les campanes.  Tot un goig.
-Desde Caudete hemos venido para ver este precioso Campanario  ♫♪ Gracias por la visita.
-Molt ben explicat!! Ens ha agradat molt, i ja és la tercera vegada que venim a les visites.  Fins la próxima.
-Con mucha ilusión subía al campanario a mis 69 años.
-Moltes Gràcies als Campaners de Moixent per la visita guiada i en especial al gran Felipe Sanchis.  Ens veiem l’any que vé.  Si Déu vol.  D’un amic vallaí.
-Gracies per fer-nos disfrutar.  Des de la Font de la Figuera.
-Ha sido muy emocionante la subida al campanario, y como nieta y familiar del escultor de la Iglesia Modesto Quilis y Parroco Quilis estoy encantada de que sigáis conservando esta magnifica obra.
-Muy agradecida ver el campanario y disfrutar de sus vistas e historia.
-Una visita molt especial. Lorenzo molt atent.
-Antonio eres muy buen guía me ha encantado.
-Un viatge molt bonic al  campanar de Moixent
-Continueu amb esta gran llabor

Uns dies abans, el 14 d'agost, va pujar al campanar l'actor, reporter i humorista Eugeni Alemany que passava uns dies al poble amb la seua dona i amics, i sabedor del toc de campanes per a este dia, es presta a pujar al campanar amb la seua dona i Victor Beltrán (que ja va pujar per al progrmaa de "Xino Xano" en el campanar de Moixent) coincidint amb els tocs del rosari i missa de la vespra de la Solemnitat de l'Assumpció, i publica un simpatic vídeo en la seua xarxa social de instagram i facebook deixant en el “Llibre de Visites al Campanar. Firmes” esta dedicatòria: 14/08/2024 Vespra De l’Assumpció i quina experiencia única poder presencia i participar d’un volteig de campanes d’un poble tant autentic i entrañable com Moixent,. Aço ho hauria de poder fer al menys una volta en la vida qualsevol valencià.  Gràcies.  Una abraçada tan gran com el batall de la Campana de Sant Pere!  Eugeni Alemany

Cal mencionar també que en les festes de Sant Pere també vam oferir este servici, també la de l'Arquebisbe de València i Maria “la Versadora”, visites que hem publicat en esta web.

Ens satisfà col·laborar al fet que molts puguen experimentar eixe goig de pujar al campa ric i familiaritzar-se amb funció de les campanes que tenen un lloc molt rellevant en els actes litúrgics de les festes patronals: conéixer per a apreciar i agrair. Donem les gràcies a quants ens han mostrat el seu suport i ànims.

Recordem que les campanes han sigut declarada per la UNESCO patrimoni cultural Immaterial de la Humanitat el 30 de novembre de 2022

Campaners de Moixent reitera si desitge de què gaudiu de tots els actes de festes Patronals que ens queden.