6 de julio de 2023

MUSEU PARE MORENO: VISITES ESTIU 2023

Des de setembre del any passat el Museu a estat obert tots els primers i segons dissabtes de cada mes de 18h a 18:30h, a fí de facilitar la seua visita, com també per airejar la Capella-Museu.  

El Museu es l’única Capella que ens ha quedat de les dos que contenia el Convent de Sant Antoni de Pàdua fundat pel Moixenti Pare Moreno beneït l’any 1585, ubicat en el Carrer Santes Relíquies.  Es va inaugurar la mostra del Pare Morena en la Capella el 30 de març de 2007 i des de entonces Campaners de Moixent ens preocupem del manteniment, custodia de les coses allí exposades.

Ja estem en els calurosos dies del mes de juliol i volem recordar-te, que com venim fent des de 2015  l'Associació Campaners de Moixent obrirem el Museu Pare Moreno  en:
-Juliol: Tots els divendres  de 22 a 23:15hs, també el diumenge dia 23 de vesprada, de 18 a 19hs, ja que eixe dia es celebren les eleccions generals.
-Agost: tots els divendres de 22 a 23:15, i a més el divendres de la setmana de festes Patronals estará obert de 18 a 19hs.
-Setembre els dies: dijous 7 (Aniversari del "dies natalis” del Pare Moreno, i el divendres 8,  de 22 a 23:15hs.   
Si no pots en aquest horari pots posarte en  contacte amb l’Associació.

La mostra del Padre Moreno se ha enriquit des de agost de 2022  a més del que ja tenia, com hem anat publicant durant l’any en la present web de:
- Hem adquirit un deshumificador per evitar la humetat de la Capella, sobretot durant el estiu
- 3 panells nous i uno mig de la Mostra del Pare Moreno amb més noticies
- Una Lona amb les lletanies de la Puríssima
- Dos lones amb fotografíes del Convent de Sant Antoni de Padua de Moixent
-Nova vitrina amb tres estants per a exposar 10 llibres del mártir Rvdo.D.Juan José Calabuig Revert, cinc d’ells amb la seua dedicatoria.
-Al complir-se enguany els 125 aniversari de la Defunció del Rvd.En Constantino Quilis hem confeccionat un Cartell amb dates del Rector Quilis, acompanya al cartell noticies publicades en periodics.  Tot disposat en una taula amb vitrina. 

També com cada any, hem confeccionat uns fulls informatius sobre els aniversaris Parroquials d'enguany: 150 anys del naixement del Rvd.En Isidro Morant Garcia, 125 anys del Naixement del Rvd.En Claudio Planelles Navarro, 125 anys de la Defunció del Rvd. En Constantino Quilis Quilis i el 1r Centenari de la Campana Nieves

Són dates molt apropiades per a renovar el nostre contacte amb les nostres arrels, perquè és un temps propi per a dedicar als familiars, amics amb tradicons pròpies de la festa i ací t'oferim el contacte amb les arrels cristianes del nostre poble. Arrels que ha donat abundants fruits religiosos, culturals que han contribuït a configurar la vida i costums del nostre poble.