21 de julio de 2023

MUSEU PARE MORENO: OBJETES SACERDOTALS DEL RVD.EN ISIDRO MORANT GARCIA

Des d’ahir dijous, día 20 juliol, tens una nova novetat en la Capella-Museu Pare Moreno: es tracta d’elements sacerdotals perteneixents al sacerdot Rvd.En Isidro Morant Garcia (1873-1953) a qui els mes majors recorden, ja que va estar quasi tota la vida sacerdotal en el nostre poble com a Vicari, des de 1913 fins la seua defunció el 6 de desembre de 1953.  Els hem col·locat en una estantería que facilita la visibilitat.

Son objectes de us frecuent per part d’En Isidro i que amablement  ens han cedit les germanes “Quilis Llopis” i que li agraïm de tot cor, ja que la seua mare (Pepita Llopis) era nevoda del Sacerdot i estava molt vinculada a Moixent i a la Parroquia durant la seua vida, els ha custodiat sempre, passant després a les seues filles.   Son els següents:
 -Rosari que estava en la capçalera del llit del Rector
-Estola de color roig i Cingul
-Tres Palies per al calçe
-4 llibrets: “Oficio de la Semana Santa y Semana de Pascua en latin y Castellano.  1885”.  “Obras de Santa Teresa de Jesús. Edición y notas del P.Silverio de Santa Teresa Carmelita Descalzo. Tercera edición. MCMXXXIX” amb una dedicatoria en el seu interior; “Devocionario para las Jóvenes de Acción Católica” y   “Alma piadosa. Devocionario que contiene la misa y principales practicas y oraciones del fiel cristiano”.

L’estantería amb 4 estants que medix 124x45 contant la base de madera, forma part de l’inventari de l’Associació Campaners de Moixent i que també per a l’ocasió cedim al Museu per a aquesta ocasió.

D’En Isidro Morant Els trobaras en la zona del presbiteri de la capella, al fondo, i prop de la paret aon consten fotografíes de Sacerdots que han exercit el ministeri sacerdotal en Moixent, entre ells, el de D.Isidro i també de sacerdots moixentins.

En el Museu tinguem de forma permanent un “Breviarium Romanum”, datat l’any 1897, propietat de l’Arxiu Parroquial de Moixent i que en l`interior consta que va ser utilitzat per el Rvd.En Isidro Morant (Vicari).  

Resulta evident que tot alló que  esta en la Capella-Museu o podem disfrutar tosts, i avivem la memoria de persones que han servit al nostre poble amb amor i constancia, i que mereixen una record agraït per la nostra part, i en aquest sentit Campaners de Moixent, com ja vam publicar en l’anterior noticia sobre el Museu Pare Moreno en aquesta web, entre els fulls informatius dels Aniversaris Parroquials d’enguany que ens poden llegir en la Capella están els 150 anys del Naixement del Rvd.En Isidro (1873-2023).

Tin present que el Museu Pare Moreno esta obert tots:,
- Els divendres de juliol de 22 a 23:15hs, també el próxim diumenge dia 23 de vesprada, de 18 a 19hs, ja que eixe dia es celebren les eleccions generals.
-Agost: els dos primers divendres de 22 a 23:15, i a més el divendres de la setmana de festes Patronals estará obert de 18 a 19hs.
-Setembre els dies: dijous 7 (Aniversari del "dies natalis” del Pare Moreno, i el divendres 8,  de 22 a 23:15hs. 

Si te resultara imposible en aquest horari pots, posarte en  contacte amb l’Associació.