30 de junio de 2023

VESPRA DE SANT PERE INTENSISIMA. 2023

Com sabeu estava programada la Visita guiada al Campanar de 18 a 19hs i concertada la visita amb reporters de la TV d’À Punt “Fas Festa” amb els qui havíem quedat a les 18hs, pero a les 17:30h ja van entrar a l'Església. També foren puntuals la Regina de Moixent amb una Dama, es van presentar de fet la Regina de Valencia amb una altra dama d'honor: per a nosaltres un motiu d'alegria acollir a les representants de la festa Patronals del nostre poble, en aquell lloc que té part molt important en el desenvolupament de la festa. Amb elles va vindre el President de la Comissió de Festes Patronals 2022: agraïm l'interés mostrat per visitar la sala de les campanes sent responsables de tota l'organització de la festa.

En arribar els visitants van trobar la campana  "Màrtirs del segle XX de Moixent“ prop de l'entrada de la Capella del Santíssim Sagrament i abans d'accedir al campanar un nou mostrador que un campaner ha adquirit per a l'Associació per a exposar les publicacions de l'Associació, mostrador que servirà per a la mateixa funció en bé de la parròquia durant la resta de l'any.

Entre els visitants, a més de moixentins vam acollir gent de l’Alcudia de Crespins i Girona. Van sumar un total de 15 persones (igual que l'any passat), que van quedar molt satisfets per l’acollida i atenció. Els reporters, mentrestant, anaven prenent escenes de les visites amb les seues explicacions fins i tot preguntant als visitants, aprofitant l'oportunitat de ser testimonis al viu d'una de les activitats que Campaners de Moixent  ofereix per segon any en Sant Pere i des de 2008 en les festes Patronals d’agost.

Alguns visitants van deixar les seues impressions en el quaderm “Visites al Campanar (Firmes)” i en el Llibre  d'Honor de l’Associació van deixar constància de la seua visita la Regina de Moixent i València amb una dama cadascuna i el President amb aquestes paraules:

“Moixent 28/06/2023
La visita al Campanar ens ha deixat un sentiment especial, ja que hem pogut notar de primera ma tota la feina que fan els nostres campaners desde fa segles.
Per això com a president de festes i en nom de tota la comissió de Festes 2022 sols donem les gracies a tota L’ASSOCIACIÓ DE CAMPANERS, i que mai deixen de tocar les campanes de MOIXENT
Regina de Moixent.  Regina de Valencia
Dama de Moixent  Dama de València
President Festes 2022”

Durant les Visites s'anaven executant mecanicament els tocs d'avís de soterrar d'home, provocant la sorpresa dels visitants; també es van realitzar manualment pel reporter els tocs d'avís del Rosari. S'acomiada al difunt en eixir de l'Església amb el toc del “Mig Vol”, senzill homenatge al difunt, i que en aquesta ocasió executarem manualment els campaners, intervenint també el reporter Carles amb una campana.

La vesprada continua en acabar les visites amb els tocs programats de la Solemnitat de Sant Pere Apòstol.  I ens resulta intentensisima la vesprada comptant fins al final la celebració de la missa amb el Volteig de Solemnitat, amb la companyia i el sincer interés dels reporters que van anar gravant amb atenció quant es presenta inesperadament en aquesta vespra de Sant Pere Patró de Moixent i Titular de l'Església Parroquial.

Si la vesprada va ser intensisisma, també vos participem que al matí ens vam veure sorpresos amb l'interés per part de la "Radio Cadena Ser Xàtiva" per a desenvolupar en directe una entrevita sobre les Visites al Campanar i l'Associació Campaners de Moixent.

El reportatge gravat ixira esta nit a partir de les 22h en el Programa “Fas Festa d’’A Punt” i que en un pròxim article detallarem.