8 de agosto de 2021

DEL DIA 23 AL 27 D'AGOST VISITES GUIADES AL CAMPANAR DE MOIXENT

Aquest any és la 13é edició de les Visites Guiades al Campanar de Moixent, del dilluns 23 al divendres 27 d'agost, cada dia de 17:30 a 18:30 hores.  Un servici que l’Associació Campaners de Moixent oferim de forma gratuita en la setmana de festes Patronals dedicades al Santíssim Crist del Mont Calvari i a les Santes Relíquies.
 
Ja que l’any passat no es poder realitzar, enguany es una oportunitat per als moixentins i forasters de pujar al Campanar i seguir l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen.  
 Visita animada amb comentaris i observacions, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  
 
Atenent a les obligades restriccions s’ha de procedir de la següent manera:
-Concertar cita previa al correu electònic 
campanersdemoixent@hotmail.com 
-Portar mascareta
-Aforament d’un màxim de 5 persones en cada grup.
-Les visites quedaran suprimides si per la situació de contagis convinguera.

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.
En la base del campanar podrán vore la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), així com dos batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa.

Com a novetat podras vorer el quadre amb el nombrament de Campaner d’honor de Moixent del Pare Moreno i el quadre del llistat de Campaners/eres moixentins

En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.
Si alguna persona vullgera consignar la seua firma o alguna dedicatoria en el “Llibre de Firmes” tindrá que portar boligraf des de la seua casa.

El cartell d'enguany novament ha sigut el·laborat pel campaner de la Vall Blanca Isaac Montell seguint algunes indicacions de Felipe, on apareixen dos fotografíes: la primera ijmpressió en arribar als últims escalons abans d’accedir a la Sala de les Campanes, veient els bronzes, i detall de la panorámica de Moixent des del finestral de la campana Santes Relíquies.

Si sents curiositat o interés, durant tota la setmana de festes Patronals pots pujar al campanar. Recordem que fa dos anys (2019) va ser el tercer any més visitat .No conve deixar-ho a última hora concertar la cita: sense aquest requisit no se pot accedir.