20 de mayo de 2021

VIDA PARROQUIAL: LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS DE NOU A MOIXENT

Gran sorpresa vam rebre ahir dimecres dia 19 de maig a Moixent: la imatge Mare de Déu, la pelegrina, recorria alguns carrers del nostre poble. Tal dia com ahir el Pare Moreno va ser triat Provincial de l'Orde Franciscana, un 19 de maig de 1583.
 
La Iniciativa de recórrer tota la diòcesi va sorgir a petició del Cardenal Arquebisbe de València D.Antonio Cañizares després del “Bon acolliment” de la setmana del 3 al 7 de maig per les localitats de l'àrea metropolitana de València i el dia de la seua festa pels carrers de València el diumenge 9 de maig. Una ruta sense comunicació, sense parades, acompanyat de la música variada de la Verge, i així evitar aglomeracions. Amb un mant blau de Camilo Miralles, justament el que estrena quan va ser inaugurat el “Maremóvil” (Segons apareix en una notícia de l'Agència de Notícies de l'Arquebisbat de València).
 
Tot va començar amb un avís de part dels pobles veïns que ens indicaven que la imatge de la “Geperudeta” estava allí, el que presagiava que entraria a Moixent.
 
A Felipe li va faltar el temps a acudir a l'Església, per si es complia aqueix presagi i en aquest cas ens agradava rebre-la amb les portes de l'Església Parroquial obertes perquè reba la salutació del titular S.Pere i amb totes les campanes del campanar en volteig solemne, i després de quasi dos hores d'espera, resulta que sí; des del campanar vam veure perfectament el “Maremóvil” baixar pel pont de “olmitos” i era el moment per l'emoció de voltejar les campanes, fins a S.Pere campana que es volteja de manera manual en les grans solemnitats i ocasions especials, i aquesta ho era: ens visitava en aquests moments de pandèmia la Mare de Déu!.

De seguida vam veure persones en els balcons, i en els whatsapps  “Que dia és hui que voltegen totes les campanes? que ocorre pel poble amb aqueixos cants?”
Després d'aquest Volteig de benvinguda, s'escoltava el “maremóvil” a un ritme lent amb la música i anava augmentant l'emoció dels nostres cors, alguns podien acostar-se per a veure-la, uns altres en actitud orant, unes altres seguint a la imatge, entre ells també el nostre Rector.
Emoció que arriba al moment cim quan per segona vegada la imatge va vindre a la plaça major i un nou volteig general de campanes mentre pujava per l'estret carrer “màrtirs” fins a la plaça de l'Església, i en algunes fotos apareix aquest instant de la pujada per dit carrer i de fons les campanes en Volteig. Sort que ho hem fet així era el moment apropiat, el més digne.
 
Quan baixava ja pel carrer dels “màrtirs” un tercer volteig de la campana Santa María Mare de Déu que té gravada l'efígie de la Verge dels Desamparats de Moixent.
 
Tot han sigut carreres, nervis, sorpreses, fins i tot hem pogut comprar uns “Sequillos de Moixent” per als portadors del “Maremóvil”.
 
A l'agost els dies 13 i 14 d'agost es compleix l'aniversari de la seua primera visita ocorreguda l'any 2011 que tan intensament vivirem i celebrarem. 
En aquests moments dificultat a causa de la pandèmia, ha sigut un alivio poder constatar durant uns minuts la seua proximitat,  com a signe del seu permanent ampar amb tots, deixant que esdevinguen les emocions.  Ella sempre esta present en els nostres cors.
 
Visca la Mare de Déu!