29 de agosto de 2018

TREBALLS VOLUNTARIS (48): DE MAIG A FINALS D’AGOST

Al  començar el mes de maig, mes de Mare de Déu, vam col·locar el estandard de la Puríssima davant del seu retaule.
Després de les celebracions de la Primera Comunió vam haver de posar totes les cadires al seu lloc habitual i ordenades, ja que poques són les persones que tornen a posar la cadira on estava.  Tant costa deixar les cadires en el seu lloc habitual i correctament?

Amb les primeres calors ja en el mes de juny Felipe va col·locar els ventiladors amb els seus respectius suports.  Acabada la processó del Corpus, Felipe, i Manuel amb la col·laboració del rector vam desmuntar el Pal·li i procedir a guardar-ho en el seu armari corresponent.  Després portarem les peces al quart on està l'armari, i col·locar la tela i les barres ordenades.

Acabada la processó del Cor de Jesús, el dia 24 de juny, amb l’ajuda dels campaners de la Vall Blanca que van vindre als voltejos, vam llevar la imatge del Cor de Jesús, guardar les andes i traure les de Sant Pere.  També col·locarem la imatge processional de Sant Pere, i al finalitzar la Solemnitat de Sant Pere la vam tornar a col·locar en el lloc que estava, i es va canviar el conopeo del Sagrari de la Capella del Santíssim i el mantel de l'Altar major.

Passada la festa de Ntra.Sra.dels Àngels prepararem la celebració de l'Assumpció: la bella imatge que representa la dormició de la Mare de Déu, de l'escultor Virgilio Sanchis, la col·locarem en el Presbiteri, en els mateixos escalons, a fi de com la seua inclinació resultara més fàcilment visible per als fidels.  Acabada la missa de 12 de la dita Solemnitat vam tornar al seu lloc la imatge, i el mateix per a les misses dominicals dels Sants de la Pedra es van traure i guardar les imatges al Presbiteri.

Acabada la missa de 12 dels Sants de la Pedra vam preparar el Reliquiari amb els bustos de Santa Úrsula i Santa Córdula amb el pedestal que conté la Creu on va morir S.Pere, i els suports per als rams de flors per a l'Ofrena.   
I el dijous abans de començar les Visites Guiades al campanar, vam tornar a la Capella de les Santes Relíquies, els bustos amb les Relíquies de Santa Úrsula i Santa Córdula, així com els rams de flor es van colocar en dita Capella.

Per al dia de difunts vam disposar les cadires per a les reines i dames en les corresponents parts del presbiteri.
Finalitzada la missa de difunts, vespra del Santísim Crist, vam col·locar la imatge del Santísim Crist del Mont Calvari en el Presbiteri (enguany per 6a vegada), per a que els fidels pogueren veure durant la celebració de la missa, sobre uns bancs de fusta.

Després de la missa del Crist abaixarem la imatge a la nau central i comprovarem les llums; i en el Presbiteri, en el mateix lloc on estava el Crist col·locarem també  sobre les andes de S.Pere les Relíquies amb els Bustos de les Santes Úrsula i Córdula amb el pedestal que conté la relíquia en què va morir Sant Pere. 

També prepararem els ciris blancs i rojos per a les ofrenes de les misses de les Santes Relíquies, així l’Arca per a les ofrenes.

Al finalitzar la missa de 10:30 vam guardar els ciris que els fidels havien oferit en dita missa, i preparar més per a la missa de 12.  Al acabar esta missa de 12, vam baixar les andes amb els Bustos que contenen les Relíquies de Santa Úrsula i Santa Córdula baix de la cúpula de la nau per a col·locar els farols i la batería, i vam guardar els ciris de l’ofrena de la missa de 12hs.

Al acabar la processó de les Santes Relíquies i al ser suficients campaners vam llevar els bustos amb les Relíquies de Santa Úrsula i Córdula i el pedestal al seu respectiu lloc, guardem també les andes de S.Pere al trasaltar.

Ja el dilluns ordenarem l'Església pel desorde de cadires, es va col·locar el conopeu verd en el sagrari

Acabades les festes Patronals hem conclòs també una llarga sèrie d’activitats de carácter voluntari al servici d’eixes celebracions.  Són molts els elements que cal disposar per a eixes celebracions i després retirar-los i guardar-los, i alguns d’ells després  dels voltejos de campanes, en una setmana on també tenim les visites guiades al campanar. 

Treballs voluntaris per a l’església que cada any resulten mes pràctics i senzills.