5 de agosto de 2018

PROGRAMA DE TOCS: L'ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU I FESTA DELS SANTS DE LA PEDRA

L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU:  coneguda popularment esta festa com “la Mare de Déu d’Agost" es el 15 d’agost.
En el Temple Parroquial, en el Retaule lateral de la Puríssima Concepció hi ha una esvelta imatge de l’Assumpció reprensentada en la “Durmició de la Mare de Déu” de l’escultor moixenti Virgilio Sanchis, i que per a este dia es col·loca als peus del Presbiteri.
Units a l’Església Universal, la campana Santa Maria Mare de Déu celebra aquest misteri de l’Assumpció de Maria, i en tots els Voltejos es l’ultima campana en finalitzar ja que està dedicada a la Mare de Déu (com el dia de la Puríssima Concepció i Santa Maria Mare de Déu).

Vespra de l’Assumpció de la Mare de Déu, 14 d’agost
- 13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Vol de Sant Antoni Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 

- Tres Repics festius d’avís a missa de 20.  Volteig al tercer toc amb Santa Maria Mare de Déu.
-Toc d’alçar a Déu (tradicional)
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 


Assumpció de la Mare de Déu, 15 d’agost
- Tres Repics festius d’avís a missa de 10:30.  Volteig de de Santa Maria Mare de Déu.  El tercer toc, Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.
-Toc d’alçar a Déu (tradicional)  


SANTS DE LA PEDRA: La seua festa se celebra el 30 de juliol. 
Els Sants de la Pedra son els patrons del terme de les Alcusses.  En l’Ermita de la Casa Rabosa dedicada a la Puríssima Concepció (abans era Parròquia), es feia hasta l'any 2002 una missa amb processó amb les imatges que actualment están en el Saló Parroquial, ara sols es fa el bou en corda. En la Casa el Fondo hi ha un plafó ceràmic on es representen als Sants de la Pedra (imatges idèntiques a les què van furtar l’any 1987)

En les misses d’esta festa les imatges dels Sants de la Pedra están col·locades en el Presbiteri amb dos ciris, a la missa de 12 assistixen les Autoritats i Comissió de Festes.

La campana procedent de l’Ermita de la Puríssima Concepció de la Casa Rabosa que te el nom de Nieves, de l’any 1923, instal·lada l’any 2010 en el campanar seguix la funció que li es propia voltejant per a la festa, tal com es feia en les Alcusses, ja que ara la mateixa festa dels Sants de la Pedra es celebra en l’Església Parroquial. 
La campana de l’Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari, està dedicada a ells, amb una magnifica epigrafía dels Sants Abdó i Senén i l’Espérit Sant sobre ells, a més te l’incripció “Ave Maria Gracia Plena”.

Festa dels Sants de la Pedra, 19 d’agost
- Tres Vols d’avís a missa de 12, de Nieves, el tercer toc Volteig de Sant Antoni hasta Sant Isidre.
-Toc d’alçar a Déu (tradicional)
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Sant Isidre.