13 de enero de 2018

TREBALLS VOLUNTARIS (46): EN LES FESTES DE NADAL

Com cada any, a més dels tocs de campanes per a solemnitzar les festes del Naixement de Jesús, Sagrada Familia, Santa Maria Mare de Déu i la Epifania del Senyor, hem col·laborat en les tasques de cult de la parròquia per a les festes del Nadal.

Per a començar l'advent deixarem la Cova instal·lada amb el pessebre la burra i el bou, així com algunes plantes i la corona d’advent amb candelabros y unes plantes, alhora que la corona es van posar les cintes verdes, també el rètol del “Bon Nadal” en la barana del Cor que faciliten la col·locació.   També es va cambiar el conopeo del sagrari per el color morat propi del temps de l’Advent de manera que el primer diumenge d'advent ja l'Església Parroquial presentava un ambient que anunciaba les festes del Nadal. 
Després de la Puríssima col·locarem junt junt amb la Cova algunes plantes y rames  fetes del Calvari.   
Per la vesprada del dia 24 vam col·locar les figures de les Sagrada Família, igual que en el Betlem que hi ha en el Retaule de Sant Antoni de Pàdua. El xiquet Jesús (gran) el vam col·locar davant de l'Altar de la Capella del Santíssim Sagrament amb el pessebre que estaba des de l'Advent.
Al acabar la missa de nochebuena de la vesprada orientada als xiquets vam entrar a la sagristia els aliments que els xiquets depositen junt al naixement, per a classificar i guardar per als més necessitats.
.
Tots estos elements els llevem a l'acabar la missa de 12 de l'Epìfania del Senyor i per la vesprada del diumenge dia 7, amb la col·laboració d’un jove nascut en l’any 2001, així que tot estava disposat per a acollir les celebracions del temps ordinari.  Al igual que possar el conopeo de color verd al sagrari de la Capella del Santíssim.