27 de diciembre de 2017

PROGRAMA DE TOCS: SANTA MARIA MARE DE DÉU I EPIFANIA DEL SENYOR

SANTA MARIA MARE DE DÉU: Comencem l'any civil posant-ho davall la protecció de Maria, la Mare del Salvador.  Iniciem un nou any, demanant per la pau del món en esta Jornada Mundial d'Oració per la Pau. Inici de l'any civil però sobretot, celebració del començament de la nostra salvació. 
El poble Cristià de Moixent és profundament Marià. en l'Església Parroquial, té quatre altars dedicats, amb les advocacions de Puríssima Concepció, Mare de Déu dels Desemparats, Mare de Déu del Rosari i Soledat. Es pot contemplar una Assumpció, una Mare de Déu del Rosari del segle XVIII, una del Carme i del Pilar; també en la Capella del Santíssim Sacrament: Maria al peu de la Creu presidix el Retaule major, també estan les imatges la Mare de Déu de Fatima i Nostra Senyora del Sagrat Cor.  A més en l’Església, abans de la Missa es resa el Sant Rosari cada dia de la setmana (exepte les misses dominicals).  Amb motiu d’una defunció dies després del soterrar, es celebra tres ressos en sufragi del difunt en el Temple Parroquial.  Se celebra un Triduo a la Milagrosa i una festa a la Mare de Déu dels Àngels.    El Campanar de Moixent té una campana dedicada a la Mare de Déu amb el títol "Santa Maria Mare de Déu", este dia necessàriament té gran protagonisme, en atenció al seu títol perquè és una Solemnitat Mariana dins de les festes Nadalenques i que celebra la "Maternitat" de la Mare de Déu, sent l'ultima campana en parar els voltejos.  El bronze té gravades les imatges de la devoció Mariana Moixentina com són: Mare de Déu dels Desamparats, la Milagrosa, la Soledat i la Pietat, i també té l’anagrama de la Maria. 

La vespra es celebren dos misses: a les 18 hores, orientada la celebració amb xiquets; a les 19:30 hores, i el dia de la Solemnitat, primer dia de l’any, a les 12 hores. En les tres mises és dona a besar el xiquet per començar l’any amb la benedicció del Jesuset. Al ser la Jornada Mundial d'Oració per la Pau, es canta la Plegaria a Sant Pere Apòstol que nomena la pau. 

Vespra de Santa Maria Mare de Déu 31 de desembre
- Tres Repics festius d’avís a missa de 10:30, i Vol de Sant Jaume i Nieves.
 El tercer, Volteig de  Sant Antoni a Santes Relíquies. 

- 13 hores.  Toc de l’Àngelus.  I Volteig Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

- Tres Repics festius d’avís a missa de 18:30 i Vol al tercer toc amb
  Santa Maria Mare de Déu.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

Santa Maria Mare de Déu, 1 de gener
- Tres Vols d’avís a missa de 12, de Santa Maria Mare de Déu, el tercer toc,
  de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.  .
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.


EPIFANIA DEL SENYOR: A Moixent, es fa una cavalcada dels Reis camí cap a Betlem per a adorar el Xiquet Jesús. Els encarregats de portar-la a cap són els quintos, festers i festeres: el grup que prepara les Festes Patronals de l'any en curs. Al arribar tota la comititva de quintos, festers i festeres, xiquets menuts amb els seus pares i els reis mags, al Temple Parroquial adoren al Xiquet Jesús i després regalen els regals als xiquets. En les tres misses de l’Epifania al acabar la comunió es fara Exposició menor del Santíssim amb el Copói es resaran les Lletanies del Cor de Jesús. (a més enguany la vespra de Epifania (dia 5) coincidix amb el primer divendres de mes).

Vespra del Epifania del Senyor, 5 de gener
- Tres tocs d’avís a missa de 18.  Repic festiu i Vol de Sant Jaume i Nieves.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

- Al pujar els Reigs Mags per el carrer “Màrtirs” Volteig de Sant Antoni fins a Santes Relíquies.

Epifania del Senyor, 6 de gener
- Tres Repics festius d’avís a missa de 10:30, i Vol de Sant Jaume i de Nieves.  El tercer toc, Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 


Campaners de Moixent, els desitgem un Feliç Any 2018 !