2 de diciembre de 2017

RESTAURADA LA CAMPANA SANT ANTONI ABAT DE CANALS

La campana més gran de l’església de Sant Antoni Abat de Canals ha sigut rehabilitada i ja volteja després de la seua restauració degut a que en desembre de 2015  es va trencar el ferratge que sujecta la truja de ferro i el bronce, i que progresivament es van trencar uns darrere altres fins que ja no va poder agunantar el pes i el moviment i es van trencar els gossos. 
La campana es va descolgar del finestral i es va deixar en la mateixa sala de les campanes per evitar perills a la espera de la seua restauració. 
El 31 d’octubre es  va baixar per separat la truja de ferro i el bronze per a ser netejat per l’empresa Electrorecamp S.L. 
El dissabte 25 de novembre va arribar a Canals la campana restaurada amb una truja de fusta, mentres voltejaven donat la benvinguda les altres tres campanes del campanar, i va ser col·locada en la plaça major en el lloc on es crema cada any la foguera més gran del mon.    El diumenge 26, al retorn de la imatge de la Mare de Déu dels Doloros del sector “Cases Noves” va ser beneïda per el Rector, i va ser voltejada per Vicent Tomás per a que les persones presents comprobaren el seu so i els treballs realitzats.  Durant tot el diumenge moltes persones es van aproximar a vorer la campana.  Finalment el dilluns 27 de novembre es va pujar al campanar, amb moltes persones curioses que no van voldre pedres aquest aconteciment. 

Felipe va poder presenciar alguns d’estos actes com la baixada de la campana, l’arribada a Canals i quant va pujar al campanar.  Però també el dimarts 28 de novembre gràcies al Rector Emili va poder voltejar manualment la campana en el campanar estant presents Cesar de l’empresa restauradora i també amb algunes persones mirant el volteig que es va realitzar a les 12hs després del toc de l’Ángelus. Es la segona volta que Felipe volteja en el campanar de l’església, la primera va ser el 14 de març de 2014, junt a la Colla de Campaners d’Ontinyent, amb motiu de la visita de la Mare de Déu dels Desamparats.  Açí teniu un fragment del volteig: https://www.youtube.com/watch?v=TjTd4CflAgE

El Campanar que alberga les campanes de volteig, amb la campana dedicada al Titular amb truja de fusta, hi ha que recordar la més menuda: Santa Creu, també restaurada en juny de 2011.  Ja sols falten dos campanes per restaurar: Sants de la Pedra i Mare de Déu dels Dolors.

De nou Canals, compta amb la campana dedica al Patró i Titular de l’Església Sant Antoni que destaca sobre les altres, amb truja de fusta i recuperant la seua sonoritat i un motor de vol a impulsos. El primer volteig junt amb les altres será el próxim dia 7 de desembre, vesprá de la Puríssima Concepció.