30 de agosto de 2017

VISITES AL CAMPANAR: 10 EDICIÓ

Enguany han sigut del dia 21 al 25 d’agost.  Estava anunciat en la programació del llibre de Festes Patronals i també en altres mitjans parroquials i municipals.  Notem que ja s’ha generalitzat un interés viu per part de les persones que pujen, perquè la majoria ho fan animats per altres que han pujat altres vegades i constatem que són els millors disposats per a aprofitar la visita, motivats per amics o familiars que ja han realitzat la visita en anteriors edicions. 

Anem per la Desena edició, en esta ocasió han sigut 183 persones, i altres no han arribat a asabentar-se bé, i han vingut sol·licitant la visita quan ja havia conlòs l’horari en els dies posterios de festa, cosa ja imposible pel servici de voltejos de campanes pels dies de festa.  Els 183 es componen de diverses edats que predominantment jóvens, i entre ells procedents de Xàtiva, Torrent, Alfafar i Canals, que han seguit amb interés les explicacions que oferem sobre les huit campanes i dels diferents tocs que interpretem segons les festes i els temps litúrgics al llarg de l’any.
Els impressiona molt la campana Sant Pere Apòstol per les seues grans dimensions i demanaven irresistiblement balancejar-la un poc per a veure-la un poc.  També van vorer les panoràmiques que es veuen des de la sala de les campanes de Moixent i el seu terme. 
Per a finalitzar la visita, com l’any passat, teniem disposat un lloc per a possiblitar als qui volien deixar constancia de la seua visita en el Llibre de firmes.  Molts ho han fet consignant missatges simpàtics i agradables, agraint la visita al campanar i animant-nos a seguir.
En la nau de l’església hi havia dos panells amb fotografíes sobre els 10 anys de la restauració del campanar i dels 10 anys de l’Associació Campaners de Moixent.

Ens anima molt rebre missatges de suport i reconeixement i ens referma en l’encert d’oferir este servici que continua despertant interés entre moixentins i visitants.