20 de agosto de 2017

BENEDICCIÓ DE LA CAMPANA "MÀRTIRS DEL SEGLE XX DE MOIXENT"

El passat dissabte dia 12 d’agost, aniversari del martiri del Servent de Déu En Pedro Vicente Puig Alonso, Vicari de Moixent de 1905 a 1936 es va beneïr la campana "Màrtirs del segle XX de Moixent" de la col·lecció particular de Felipe Sanchis, cerimònia desitjada per Felipe, i que la campana té gravats els relleus de imatges de Moixent que expresen els seus vinculs i afectes.

La campana estava situada en l’escalo intermedi prop de l’ambó de la Paraula i en l’altra part del Presbiteri estava disposada sobre roig la fotografía del mártir En Pedro Puig. Es va fer menció de tot això indicant que el titol de la campana es precisament “Màrtirs del segle XX de Moixent”.

Van estar presents els campaners de Moixent (Felipe, Sergio, Paco, Juan José, Maria Teresa) i també dos campaners de Castalla que van mostrar la seua satisfacció per visitar l’església guiats per Felipe i van pujar a la sala de les campanes per voltejar la campana Santes Relíquies.  També per a fer fotografíes estaba Pura Carceles i per a fer vídeos Antonio Molla.  A tots saludà el rector al començar l’homilia agraint la llabor que fem al servici de les parròquies i subratlla que prompte tindriem els dies de festa que reclamen nombroses aportacions per part dels campaners.

Després d’unes breus paraules s’incia l’acte de la Benedicció mencionant al Venerable Pare Moreno, ja que la cerimònia litúrgica que es va seguir va ser la que ell proposa en un capitol del seua llibre “Excelencias del Agua Bendita”, i que Campaners de Moixent vam editar l’utima publicació sobre eixe capitol.
S’indica que no es seguiría al peu de la lletra ja que constituïx una cerimònia un poc llarga, Felipe anava indicant el text del Pare Moreno per a que el fiels pogueren comprobar que el que señala el Pare Moreno heu feia el sacerdot. Comença amb el cant de sis salms invocant perdó i la misericordia, abans de llavar la campana per dins i per fora amb aigua beneïda.  Després es seca la campana i es passa a la Unció amb l’oli dels malts, una creu sobre la campana i una altra amb sis xicotetes (7 en total), després va ser l’Unció amb l’oli del Crisma marcant-la amb quatre creus en el seu interior, en cada creu el Pare Moreno indica “Per este signe quedes santificada al Señor.  En el nom del Pare i del fill i de l’Esperit Sant”.  Mencionant el sant o l’advocació a què esta dedicada la campana. 
Li seguía encensar la campana exteriorment i després es col·loca l’encens davall de la campana perquè s’encesara el seu interior, com l’encens puja i aromatiza la campana, convoca a elevar plegàries al Senyor.  L’últim ritu va ser la benedicció amb l’aigua beneïda, el Pare Moreno indica que s’ha de vessar tota l’aigua sobre la campana traçant una creu, però en compte de vessar tota l’aigua, es va aspergir en forma de creu amb unes rames de romer i dient l’oració que indica Fra Cristóbal en el seu escrit “La Benedicció de Déu totpoderós Pare Fill i Esperit Sant descendisca sobre tu i permaneixca sempre”. 

D’esta manera es va concloure la benedicció de la campana.  Els fidels van seguir amb molt interés tota la celebració, entre els presents van estar nou jóvens nascuts l’any 2001 de l’ultima Confirmació, camí que van recorrer amb Felipe fins a la recepció del dit Sagrament.  
Durant la setmana Felipe va recibir missatges d'alegria i anims per la benedicció de la seua campana, i persones que voldrien haber estar pero no van poder, per la benedicció de la seua campana.
La Missa va ser animada amb cants de Lola i Juan José amb ritmes de gitarra i percussió.  Va coincidir l’Evangelí amb una menció de Sant Pere que també vol caminar sobre les aigues amb Jesús i Sant Pere també te la seu relleu gravat en la campana com a titular de l església Parroquial.

Al final de la missa, Felipe va fer sonar breument la campana perquè el seu timbre ressonara en l’eslgésia i arribara a oits dels fidels.  Es té previst que el primer volteig de la campana siga el dissabte, solemnitat del Santíssim Crist del Mont Calvari (imatge que també esta gravada en la campana), des del domicili de Felipe,  a les 13hs coincidint amb el final de la missa i el volteig de la campana de l'ermita del Santíssim Crist.

Video de la Benedicció de la Campana https://www.youtube.com/watch?v=sMDAFGTufB8