10 de agosto de 2017

DEL DIA 21 AL 25 D'AGOST VISITES GUIADES AL CAMPANAR DE MOIXENT

És ja la decima edició de les Visites Guiades al Campanar de Moixent, un servici que oferim en la setmana de festes Patronals dedicades al Santíssim Crist del Mont Calvari i a les Santes Relíquies.
Aquest any els dies de visita son del dilluns 21 al divendres 25 d'agost, cada dia de 17:30 a 18:30 hores, tot i que l'ultim dia solem estar fins les 19:30 hores.
Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.  Per a la visita que es gratuita, no cal concertar visita.  

Una oportunitat per als moixentins i forasters de pujar al Campanar i seguir l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen.  Una de les huit campanes (Sant Pere Isidre Llaurador Antoni) enguany complix els 225 anys.  Visita animada amb comentaris i observacions, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  També en la base del campanar podrán vore la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), així com tres batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa i tres campanes xicotetes badades del anterior rogle.

En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.
Engunay també en la nau lateral de l'església estara un panel fotogràfic de la Restauració de la Torre Campanar que complix 10 anys de dita restauració, i una xicoteta mostra també fotográfica d’algunes activitats de l’Associació Campaners de Moixent en el 10 anys tocant manualment les campanes en el campanar.

Com l’any passat, disposarem del "Llibre de Firmes" disponible per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

El cartell d'enguany novament ha sigut el·laborat pel campaner d'Atzeneta Isaac Montell seguint algunes indicacions de Felipe, on apareixen tres fotografies detall del martell i  de la campana Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni, part superior de la sala de les campanes, forat que hi ha en l’ultim tram pujant al campanar.   En la part de baix del cartell apareix en xicotet l’aniversari dels 225 anys de la campana Sant Pere Isidre Llaurador Antoni, i també dels 10 anys de l’Associació Campaners de Moixent.

Si sents curiositat o interes, durant tota la setmana de festes Patronals pots pujar al campanar. No conve deixar-ho a última hora.