12 de noviembre de 2016

CAMPANA "MÀRTIRS DEL SEGLE XX DE MOIXENT" DE COL·LECCIÓ PARTICULAR DE FELIPE SANCHIS


A ells està dedicada segons consta en l’Epigrafia del terç “*MÀRTIRS DEL SEGLE XX DE MOIXENT*” en la campana, procesos de beatificació que están en marxa, persones que van donar testimoni de la seu fe fins donar la seua vida per l'església en el martiri.  Pero a més porta gravats els signes que identifiquen els vincles de la pietat de Felipe.

En la epigrafía de la espatlla porta escrits a mà les associaons a què pertany Felipe: "COFRADIA S.SEPULCRO 3ª ORDEN DE S.FRANCISCO C.JESUS M.MILAGROSA”.

En la epigrafía del mig porta gravats els relleus:
(00) (Relleu de la imatge del Sant Crist del Mont Calvari) / * 75 ANIVERSARI DE LA IMATGE 1941 – 2016 [Incis]
(03) (Relleu de la Puríssima)
(05) (Relleu del Pare Moreno al Calvari)
(06) (Relleu de Sant Pere Apòstol)
(07) (Relleu de les Santes Relíquies)
(09) (Logo dels Campaners de Moixent) CAMPANERS / DE / MOIXENT // * 9º ANIVERSARI / 2007-2016 *[Incis]


També apareix en el epigraf del mig peu la inscripció “FELIPE SANCHIS TÁRREGA MOIXENT OCTUBRE  2016” i  la marca de fàbrica del autor *Abel Portilla* / me fecit / nº 59

L’efigie del Santíssím Crist del Monte Calvari, perquè davant de la seua imatge en l’Ermita va dur a terme Felipe el seu servici a les campanes, per a la qual cosa per mitjà d’una corda volteja durant quasi deu anys la campana.  La imatge del Crist en esta campana nova dóna compte d’eixe vincle originari entre Felipe, les campanes  i el Crist
La imatge de Sant Pere Apòstol, perquè dóna titul a l’església Parroquial en la que Felipe des de xicotet passa més temps que en s’ha casa i davant de la mirada de la qual Felipe ha rebut els sagraments de la Iniciació Cristiana i ha anat creixent i incorporant-se a la comunitat parroquial a la qual pertany i s’adherix cada vegada mes afanyosament.  Davall de Sant Pere apareixen gravades les Venerades Santes Relíquies (que va portar el Pare Moreno: Santa Ursula y Santa Cordula les del Reliquiari;  i les reliquies posteriors), i la efigie del Pare Moreno (com esta representat en una de les pintures del Presbiteri en que apareix en el calvari)


Santes Relíquies i Pare Moreno són com dos tatuatges que impregna la devoció de tota la feligresía de Moixent, impregnació a què Felipe ha col·laborat des de la seua infancia per la memoria del Pare Moreno.  Felipe treballa des de les seus possiblitats perquè la seua memoria resulte viva i edficiant i des de la seua il·lusió per tot el que afecta al Museu Pare Moreno i d’ahí esta les dos publicaciones recents “Para conocer al Padre Moreno” amb il·lustraciones per a xiquets i “Las Campanas en un escrito del Padre Moreno”. 

Santes Relíquies i Pare Moreno han de continuar sonant en els cors i en la memòria dels moixentins com sona la campana al tocar-la.
La Puríssima en un poble com Moixent en tantes imatgens de la Mare de Déu no podía faltar.  Apareix gravada en la campana la Inmaculada del escultor moixentin Virglio Sanchis que abans eixia en processó en el seu dia i que en l’actualitat està en el Museu Pare Moreno.  Es comprén bé que la campana tinga gravat l’Anagrama de l’Associació Campaners de Moixent, on Felipe ha gastat els seus dies més jóvens donant curs a il·lusions, projectes, treballs, però també amistats, servicis a la Parròquia, i altres experiències i totes elles edificants, formatives i humanitzadores.

Un somni per a Felipe tindre una campana adquirida per ell per a la seua col·lecció.  Els relleus i la dedictòria ha sigut pensats per Felipe durant molt de temps.  Vicent Tomás de l’empresa Electrorecamp S.L. va gestionar amb el fonedor la el·laboració dels relleus i fundició de la campana.  Vicent Tomás va portar la campana el dia 15 d’octubre, dia de la “XXII Trobada de Campaners Valencians”. 
Te tres anses, i un diàmetre de 27cm, l’altura del bronze es de 25cm i una vora de 3cm, i un pes de 14,43 kg. 

Es tracta de la 15 campana que te Moixent.  Estes setmanes està davant del Retaule del Cor de Jesús sobre una taula amb una tela roja.  Pròximament se li dotara d’una truja de fusta i batall i una estructura móvil.  Informarem pròximament.