16 de octubre de 2016

NOTICIA EN EL PERIÒDIC "L'INFORMADOR" AHIR 15 D'OCTUBRE DE 2016

XXII Trobada de ‘Campaners Valencians a Moixent’

REDACCIÓ
L'associació Campaners de Moixent es l’encarregada d’organitzar la “XXII Trobada de Campaners Valencians” que tindra lloc  hui dissabte dia 15 d’octubre.    Som jóvens però hem posat entusiasme i moltes ganes en organitzar esta Trobada a Moixent. 
A la jornada es preveu amb la participación d’uns 50 campaners de diferents grups de la Comunitat Valenciana.  A les 9:45 serà la recepció a la Plaça Major del poble.  La reunió començara a les 10 en el Saló Parroquial on cada grup de campaners podrán compartir i contrastar inquietuds, experiències i problemàtiques sobre el toc de les campanes.
Campaners de Moixent obsequiarà als presents amb la nova publicació editada en ocasió d’esta Trobada.  Es tracta d’un llibret titulat “Las campanas en un escrito del Padre Moreno”, es una transcripció literal d’un dels llibres escrits pel Venerable Fra Cristóbal Moreno del Camino en l’any 1600 on un dels capitols de un llibre ho dedica a les Campanes.
La publicació ha estat editada gràcies a la col·laboració de la Parròquia i de l’Ajuntament de Moixent a través de la Regidoria de Cultura.
A les 11 es preveu una breu visita guiada al Temple Parroquial i després cada grup de campaners podrán pujar al campanar i conéixer les nostres campanes i oferir una breu mostra de tocs de campanes propis de cada població. Al mateix temps en la Plaça de l’Església, estarán instal·lats els dos campanars-mòbils procedents de l’Alqueria de la Comtessa i d’Ontinyent disponibles per a també realizar tocs de campanes.  
Seguirà la jornada amb el dinar en un restaurant de la població i després la visita al Museu Pare Moreno (Capella de les Santes Relíquies, única capella que queda del Convent de Sant Antoni de Pàdua del segle XVI), on Campaners de Moixent, custodien i organitzen novetats expositives en dit Museu.  Enguany per exemple hi ha dos panel de fotografíes de la Restauració de les Campanes (enguany es compleix 10 anys de dita restauració) i de la Torre Campanar (any que ve també compleix 10 anys de dita restauració).
Per acabar la Trobada es visitarà l'Ermita del Santíssim Crist del Calvari que alberga la campana més antiga de la població.