26 de septiembre de 2016

XXII TROBADA DE CAMPANERS VALENCIANS A MOIXENT: 15 D'OCTUBRE

Salutació amics Campaners/eres

L’Associació Campaners de Moixent vos convidem a la “XXII Trobada de Campaners Valencians” en la població de Moixent, per al dia 15 d’octubre, Trobada que hem organitzat amb molta il·lusió i comptant amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Apòstol de l’Ajuntament de Moixent i dels nostres conveïns. 

A Moixent, enguany són els 10 anys de la baixà de les campanes per a la seua restauració.  Un any després es van beneir i es van instal·lar. 
Fruit d’esta restauració va sorgir l’Associació Campaners de Moixent.  El 7 de maig de l’any que ve celebrarem el nostre X Aniversari, a què se suma també els 225 anys de la campana San Pere-Isidre Llaurador-Antoni, la més antiga del campanar i la segona més antiga de Moixent datada l’any 1792.

El recibiment será en la Plaça Major, i ens dirigirem al saló parroquial on cada grup o persona, mostrara la seua activitat, novetat, projectes o inquietuds.  Per a fer-ho més lleuger cada grup disposarà de 5 minuts.   Després visitarem l’Església i la Sala de les Campanes i qui vullga executar tocs propis de la seua localitat, així com en els campanars-mòbils que vindran d’Ontinyent i de l’Alqueria de la Comtessa que estarán en la Plaça de l’església.  Després del menjar per a la gent que vullga quedar-se durant un hora visitarem el Museu Pare Moreno (Capella de les Santes Relíquies, el que queda del Convent de Sant Antoni de Pàdua) i també l’Ermita del Santíssim Crist del Monte Calvari, on està la campana dedicada als Sants de la Pedra, la més antiga de Moixent, fosa l’any 1704, i des de allí podrem gaudir d’amplies panòramiques de tot el poble i de la comarca de “La Costera” que segur vos agradaran.

Ens vegem el dissabte 15 d’octubre de 9:45 a 10:00hs en la Plaça Major de Moixent.   Rebeu una cordial salutació.
Un abraç de tots els components de l’Associació Campaners de Moixent.

NOTA: Si aneu a vindre vos preguem que vos poseu en contacte amb Felipe Sanchis via email a campanersdemoixent @hotmail.com o cridant per telèfon (o whatssaph) 652206693, abans del 10 d’octubre.  El preu del dinar son de 13’50 euros, que podreu fer efectius el mateix dia de l’Encontre o be per ingres bancari en bankia. ES02 2038 6138 1430 0017 8108. 


PROGRAMA D’ACTES
            9:45 a 10 h.: Recepció en la Plaça Major de les Associacions i Colles de Campaners que ens visiten.  (En uns instants podreu vore la maquinaria del antic rellotge del campanar instal·lada en l’Ajuntament)
            10:00 a 11h.: Presentació de cada un dels grups per orde alfabètic.  Tancaran l’acte els Campaners de Moixent.  Cada Colla disposarà de 5 minuts.
            11:00h.: Visita per l’Església Parroquial de Sant Pere Apòstol.  
            11:30.: Concert de campanes en el campanar, els qui o desitjen, finalitzant els Campaners de Moixent.  També estarán en la Plaça de l’Església els campanars-mòbils de l’Alqueria de la Comtessa i d’Ontinyent per a poder tocar les campanes.
            14hs.: Dinar en el restaurant  “Mesón Perales Belda"
            16hs.: Visita al Museu Padre Moreno i a l’Ermita del Santíssim Crist del Monte Calvari.

Més informació en el fullet editat per a la Trobada: http://campaners.com/pdf/pdf544.pdf