25 de abril de 2015

PRÓXIMAMENT

Retaule de la Purísima Concepció de l'Església de Moixent
Foto: J.Lluís Cebrián
1- El mes de maig és el mes de Maria, per això de dilluns a divendres en les misses és resara el “Magníficat”, i cantaran cants dedicats a la Mare de Déu. Abans es feien unes oracions en l’església de Moixent, ara es fa en la Residencia.  En Vallada en l’ermita del Divi Jutge tots els dies amb lectures, rosari, i oracions devocionals,

2- El dia 1 de maig es dia de Sant Josep Obrer.  Sent Rector En José Pellicer hi havien Festers. Este dia concidix amb el primer divendres de mes, dedicat al Sagrat Cor de Jesús.  En Moixent, al migdia i en el primer toc de missa Vol de la campana que te dedica per a recordar-ho, i en el moment de l’Exposició es fara el toc d’Exposició del Santíssim.

3- El dia 3, es celebra en alguns llocs la Benedicció dels Termes, en Moixent també és feia.  En Vallada en la capella de la Santa Creu benedicció dels termes i en la Torreta de Canals festa.  Coincidix 
en Moixent a les 11:30 son son les Promeses del Baptisme dels xiquets i xiquetes que van a comulgar els próxims diumenges, al final de la missa de 11:30, Vol de 3 Campanes.  


4-  El dia 7 de maig, és compleix el octau aniversari de Campaners de Moixent.

5- El segon diumenge de maig, dia 10, es la Mare de Déu dels Desemparats (Patrona de la Comunitat Valenciana, i de la Ciutat de València).  En Moixent, 1er torn de comunions, la vespra i dia, Volteig de cinc campanes de forma especial de la campana Santa Maria Mare de Déu.  Voltejos de Campanes en la Catedral de València i en la processó de Vallada.

6- El dia 13 es la Verge de Fátima; i el dia 15 Sant Isidre Llaurador, els primers anys sent Rector en Moixent En José Pellicer es feia una festa.

7-El Dissabte 16 de maig rebrà l’orde de diacà el seminariste i campaner d’Ontinyent Ximo Silvestre

8- El dia 17 de maig es la Solemnitat de l’Ascensió del Senyor, a Moixent (2on Torn de comunions), la vespra i el dia vols de cinc campanes.  Este mateix dia es la festa de Sant Pasqual Bailón, festa en Genovés, les campanes d’este poble de la nostra Comarca, voltejaran en el seu honor.
En Llanera de Ranes, celebren a la seua Patrona la Mare dels Desemparats, Voltejos de Campanes.

9- El dia 22 es Santa Rita, sent Rector En José Pellicer , és celebraba una Novena.

10- El dia es la Solemnitat de Pentecosta.  En Moixent, Vols Generals de Campanes la vespra i el dia.

11- El dia de maig es la Solemnitat de la Santíssima Trinitat, en Moixent voltejos de cinc campanes. La Vespra en Moixent, en la Missa el Vicario Episcopal administrara el Sagrament de la Confirmació a uns jovens, Volteig General de Campanes.