22 de abril de 2015

PARTICIPEM EN LA XXI TROBADA DE CAMPANERS

El dissabte 11 d'abril, Felipe, Lorenzo i Sergio amb cotxe vam anar fins a la l'Alcúdia de Crespins i d'allí amb tren fins a València.  Paco va eixir al nostre encontré i vam anar fins al barri de Campanar amb metro, on  tènia lloc la Trobada amb motiu del I Centenari de la Coronació i Patronatge Canònic de la Mare de Déu de Campanar. A les deu estàvem en la plaça de l'Església, i amb alegria ja saludarem els companys i companyes que compartim la mateixa afició i el mateix compromís al servici de les campanes.  També trobem.
Foto: Anabel López
A més de Campaners de Moixent i els campaners de Campanar, van estar presents els grups de Campaners d'Albaida, Albaida, Alqueria de la Comtessa, Benirredrà, Carlet, Castalla, Catedral de València, Massanassa, Puçol, i Ontinyent i Vil·lareal
Després de les salutacions passarem al Saló d'Actes del Centre Municipal d'Activitats per a persones majors, i allí ens salutda amb molta amabilitat el Rector En Rafael Albert amb paraules d'agraïment per la nostra llabor de campaners així com paraules d'ànim per a col·laborar en la missió evangelitzadora de l'església, amb alguna mirada i gest de complicitat cap als quals érem mes jóvens dels presents.  En la taula del saló van estar dos representants dels campaners de Campanar, el President, Secretari i Tresorer del Gremi de Campaners Valencians.  El president dels campaners de Campanar ens va donar la benvinguda, i es va obrir el torn de donar la paraula a què desitjaven indicar alguna novetat.
Entre elles destaquem tres: Eliseo Roig, Campaner de la Catedral de València, va exposar la primera plataforma associativa dels campaners d'Europa, denominada “Europe is Ringing”.
També ens alegrem d'una nova Associació legalment acabada de constituir: Campaners de Benirredrà. Enhorabona i avant!
I la Legalització Oficial durant eixa mateixa setmana del Gremi de Campaners Valencians.  Enhorabona!

Sobre este tema creiem que s'ha donat un pas avant, és a dir, ens pareixia en les ultimes trobades excessius parlaments, inclús repetitius. Parlar i  compartir ens pareix positiu, però després de tants trobades potser eixe parlament hauria de centrar-se només en les possibles novetats entorn de les campanes, instal·lacions, persones o esdeveniments de cada associació més rellevants durant l'últim any.
A continuació ens vam fer una foto, i eixirem novament a la plaça de l'Església on es van fer sonar els dos campano-mòbils de l'Alqueria de la Comtessa i d'Ontinyent, juntament amb les campanes del campanar, a intervals actuava la Muixaranga de València  i per a finalitzar amb pirotècnia.
Vam tindre un moment per a pujar a la Sala de les Campanes.

Destaquem també de la Trobada, l'entusiasme que creaven els campano-mòbils entre la gent i aficionats a les campanes. Ens pareix que es va crear un ambient agradable, atractiu i que afavorix la participació i assistència de persones, no sols els que toquem les campanes, sinó aficionats, i que d'ací els xiquets i jóvens s'interessen per tocar les campanes, que atrauen i advertixen que som ja més persones dedicades a tocar les campanes en pobles de la Comunitat Valenciana.

Foto: Campaners de Campanar
Un altre moment important va ser el de compartir el menjar, tot en un clima agradable. Campaners de Moixent estes hores resultaven il·lusionants perquè a punt de finalitzar es preguntava que població acolliria la vinent Trobada i escoltàvem que Moixent, i després de preguntar-lo, en principi, es va decidir que fóra Moixent la designació per a la vinent Trobada, a falta de fer-se oficial per la Junta del Gremi de Campaners. És un repte per a Campaners de Moixent, amb quasi huit anys de vida, i encara que som pocs, i molt jóvens, però ens sentim recolçats tant pel Rector com per les associacions de Campaners.  Esperem que com més prompte millor ens confirmen tal designació oficialment, conscients que si no fóra ara el nostre poble el designat seria en un altre any.  El que tenim clar és que posarem en això el nostre major entusiasme com ho hem vingut fent sempre i procurarem acollir i organitzar una Trobada per a les associacions de campaners i aficionats a les campanes, tal i com ens hem sentit acollits en les Trobades en què hem pogut participar.

Enhorabona per la Trobada als campaners de Campanar.