La devoció a Sant Pere Apòstol com a Titular de l’Església Parroquial de Moixent, es remunta allà per el segle XIV.
Té un carrer dedicat, i en la Cooperativa del Camp que portà el seu nom, hi ha un gran plafó ceràmic representant al nostre Patró. Segons el llibre "Moixent al segle XIX" en la “Topografia Medica de la Villa de Mogente” de 1883 y presentada en 1885, hi havia una Ermita dedica a Sant Pere en la partida de les Ventes, i per al Patró és ballava la Dansà.
Té un carrer dedicat, i en la Cooperativa del Camp que portà el seu nom, hi ha un gran plafó ceràmic representant al nostre Patró. Segons el llibre "Moixent al segle XIX" en la “Topografia Medica de la Villa de Mogente” de 1883 y presentada en 1885, hi havia una Ermita dedica a Sant Pere en la partida de les Ventes, i per al Patró és ballava la Dansà.
Una esvelta imatge de Sant Pere Apòstol presidix el Presbiteri de l'Església Parroquial a què dóna nom, sent Titular i Patró del poble. La imatge va ser beneïda el 1 de gener de 1958, es desconeix el autor, donació de la familia Tortosa-Respaldiza. (El escultor Moixenti Virgilio Sanchis va fer un boceto d’un Sant Pere sentat)
A la esquerra de l’imatge del Titular, segons es mira, està Sant Pau, en està mateixa part hi han sis pintures sobre la vida del Patró.

Entre altres coses l’Església té una Reliquia de la la Creu on va morir Sant Pere (amb l’Autentica firmada el 24 de gener de 1942 en Roma) per al dia del Titular es mostra en el Presbiteri i que es trau en processó el dia de les Santes Relíquies. Durant uns anys, com en 1945 es donava besar.
En lo més alt del campanar, en el penell està la figura de San Pere Apóstol sobre una clau.
Felipe Sanchis a trobat les següents noticies en l’Arxiu Parroquial sobre imagens de Sant Pere en l’Església moixentina.
L’anterior Església el Altar Mayor estaba dedicat a Sant Pere, i també hi habia altre dedicat a “San Pedro y Santa Catharina Mártires”
Santa Visita de 1658, 1664, 1711, 1731 “Una imagen de San Pedro de Plata sobredorado”
Visitas Pastorales de 1744, 1758, 1772, 1784: “Una imagen de San Pedro sobredorado Unas andas madera dorada para el San Pedro”
La Contabilitat de 1823 (p157-158vto) diu: Limosnas hechas para exponer la Estatua de San Pedro que está en el Altar Mayor. De hacer y pintar el nicho de San Pedro. De conducir a Valencia la Estatua de San Pedro para su renovación nueva De traerla de Valencia. Al escultor José Esteve de mejorarle la escultura hacer la silla de nueva y la peana”
El Inventari del 22 gener 1876: “Un San Pedro de plata que pesa ocho quilos y setecientos gramos”
El 30 agost 1901 (primer Inventari de l’actual Església): “Objetos de plata: Imagen al titular San Pedro. Imágenes: el Titular San Pedro de escultura y otra imagen del mismo bastante deteriorada que se guarda en el cuarto trastero”
Inventari de lo destruit en la Persecució Religiosa: “Imágenes de escultura o madera Imagen del Patrón San Pedro de escultura de 2’50m de alto 1.500 pts… Cuadros: dos escenas de la Vida de San Pedro Apóstol Patrón 500 pts…. Objetos de plata y metal: Imagen del Patrón S.Pedro con dos llaves una de oro y la otra de plata y andas 0’75 m 10.000pts”.
Inventari del any 1952: “Imagen de San Pedro”
Inventari de 1961 “Imagen de San Pedro en el nicho principal y otra para las procesiones”
També és comprava la Cera per a Sant Pere, i és celebraben segons una antiquisima tradició unes Solemnnes Vespres a Sant Pere, com és cita l'any 1896 i que seguiren molts anys després; en l'any 1933 com a peculiaritat és va fer un Triduo a Sant Pere.
En la Solemnitat i dies abans en les misses es canten els “Goigs a Sant Pere Apòstol” recuperats l’any 2012, http://gogistesvalencians.blogspot.com.es/2013/04/gozos-san-pedro-apostol-venerado-como.html; i la Plegaria composta en juny de 1947 amb la lletra de Gabriel Vila i la música de Matias Marquez.
Este any al coincidir en diumenge, les misses tenen el horari dominical.
La primera imatge regalada per el Ajuntament de Moixent a l’Església després de la Guerra Civil entre 1939-1940, i que fins l’any 1957 precidia tota l’Església recorre alguns carrers de la localitat amb les andes propies de l’imatge de 1957.
De l’imatge es desconeix l'autor, mesura d'alta 1'65m i d'ampla 60cm. Va vestit amb una casulla roja amb sanefes daurades i una alba verda fosca. Sant Pere està caminant, en la mà esquerra porta les claus i la mà dreta la té alçada amb el gest d'estar beneint, porta en els peus sandàlies, la imatge és morena, reflexa força, comunica fortalesa i recte criteri, té una aurèola amb sanefes.
Vespra de Sant Pere i Sant Pau, 28 de juny
- 13 hores. Toc de l’Àngelus. I Vol General
- Tres Repics d’avís a missa de 20, i Vol amb Sant Isidre. El tercer toc Vol General.
- Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol General al final de la celebració.
Sant Pere i Sant Pau (75 anys de l’imatge processional), 29 de juny
- Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Tres Vols Generals d’avís a missa de 12.
- Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol General al final de la celebració.
Vols de processó:
- Tres Vols d’avís a processó de 20:30, amb Sant Pere Apòstol.
• Vol General a l’eixir l’imatge del Patró del Temple Parroquial.
• Vol de Sant Isidre, als primers pasos dels portadors.
• Vol de les Tres Grans, amb Sant Isidre, Santa Maria Mare de Déu i Sant Pere Apóstol.
• Vol General, al pujar la Creu Parroquial per el carrer “Màrtirs”.
• Vol General, al finalizar la processó.