14 de abril de 2024

SEGONA VEGADA QUE UN ARQUEBISBE DE VALENCIA VISITA EL CAMPANAR DE MOIXENT


El primer va ser D.Carlos Osoro el dia 21 de setembre de 2013, i ahir dissabte de vesprada 13 d'abril de 2024 ha sigut D.Enrique Benavent Vidal.

El primer motiu era celebrar el Sagrament de la Confirmació de 41 jovens, aprofitant també per a visitar la Residència “La Milagrosa”, i personar-se a l'Ajuntament per a firmar en el Llibre d'Honor.

Acabada la celebració de l’Eucarístia, l’Associació Campaners de Moixent varem entrar a saludar-li en la Sagristia, i ens va reconéixer espontàniament, de seguida, com a tals.  
Li indicarem que es tractava de la quinta visita a la nostra Parròquia i li vam proposar, si li vènia bé, accedir a visitar la sala de les campanes, a lo que va respondre amb un sí complagut i interessat.

Acompanyat del xofer, iniciarem la pujada al campanar.  Al entrar en la base livam mostrar les peces que allí es troben (imatge de Santa Barbera, quadre de Sant Paulino de Nola, primera esfera del rellotge, peça de ceràmica de l'anterior bola del campanar, quadre de campaner d'honor de Fra Cristóbal Moreno del Camino i Cronologia de Campaners i campaneres de Moixent…).


Ja a la sala de les campanes procurarem, amb brevetat, informar-li del nom de les huit campanes i matraca i alguns detalls sobre aquest tema, la qual cosa va seguir amb viu interés.

Campaners de Moixent li vam obsequiar amb la nostra publicació “Las Campanas en un escrito del Padre Moreno” i el folleto editat l’any 1982 sobre el Pare Moreno i les Santes Relíquies.

Dirigi una oració pels campaners difunts i ens anima a seguir amb verdadera corresponsabilitat cristiana les tasques pròpies de campaners compromesos. S'interessa pels qui componem l'Associació i va accedir gustosament a consignar en el nostre “Libro de Honor. Firmas con motivo de la visita a la Sala de las Campanas” una dedicatòria  (página 50, dedicatoria nº48) que transcrivim molt agraïts:

“Vullc donar les gràcies a l’associació de campaners de Moixent per la vostra tasca de mantindre viva la tradició de les Campanes.  Que la visqueu com un signe per a donar glòria a Déu, per a reunir a la Comunitat Cristiana per a la plegaria compartir els sentiments d’alegria i de festa i també de dol, que ens agermanen a tots.
Moltes felicitats
+ E. Benavent
Arq. de Valencia
Moixent, 13 – Abril - 2024

A pesar que havia tingut un dia molt intens de celebracions i trobades, es mostra molt cordial i atent en la seua visita al nostre campanar, i, curiosament, li notarem un talant distés i satisfet, al que potser contribuí l'exercici de pujar els escalons del campanar i sentir-se acompanyat per un grup de joves que col·laboren amb la parròquia, als qui ens coneixia ja perquè, a més de les visites a Moixent ens hem trobat amb ellen alguns actes diocesans.

Moltes Gràcies D.Enrique per la seua simpatía cap a nosaltres i cap a la nostra llavor, per regalar-nos el seu temps accedint a acompanyar-nos fins al lloc en què tantes vegades ens trobem per a convocar a les celebracions de la vida cristiana. La presència del nostre Pastor, el successor dels Apòstols en la nostra Diòcesi, ens ha confortat en el nostre anim de Campaners de Moixent, i ens alegra constatar que el nostre Arquebisbe esta obert i atent a totes les realitats de la nostra Església Diocesana, fins i tot a eixa experiència particular i senzilla que constituïm Campaners de Moixent. Sap estar en els esdeveniments importants, brillants públicament, però també es mostra atent i disponible per a les realitats senzilles de la nostra Església, com es el nostre cas.

(Noticia publicada en esta web el dia 8 d'octubre de 2013 de la Visita al Campanar de Moixent del Sr.Aquebisbe D.Carlos Osoro