7 de abril de 2024

MANTENIMENT CAMPANES MARÇ 2024

El dijous 21 de març es van presentar els operaris de l'empresa Electrorecamp S.L, encarregada de la revisió de tot el sistema de les campanes, tant a l'Església Parroquial com en l'Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari.

Van procedir a engrassar els eixos laterals, envernissar tots els jous de les campanes, i la matraca, comprobar i apretar els caragols que s'havien afluixat la cadència dels moviments, comprovar els batalls, electromalls, canviar les cintes de les rodes de cinc campanes, ja molt desgastades, i també comprobar les agulles del rellotge.

Amb la finalitat de garantir millor l'estat de la campana Sant Pere Apòstol en posició de “boca amunt” van procedir amb pasta quimica a col·locar un altre ganxo amb cadena nova per a sostindre, en cas del que ja tenim, presentara dificultats; també per a la campana Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni, es va posar altre nou amb cadena nova.

Revisades les campanes del campanar, van pujar a l'Ermita per a comprovar el funcionament de la campana i van procedir també a envernissar-la.

Són treballs necessaris per a garantir el bon funcionament del bon sistema, facilitant les llabors i proporcionant seguretat en l'execució dels tocs, i sobretot, s'assegura la perdurabilitat de tots els elements que constituïxen el sistema de les campanes. Sense el corresponent manteniment les deterioracions avancen i la seguretat disminuïx. Les campanes amb els seus elements convé que perduren en bon estat travessant els segles, la qual cosa requerix el cuidados manteniment.