10 de abril de 2024

MATILDE, DE L’ASSOCIACIÓ CAMPANERS DE MOIXENT, EN L’ENCONTRE GLORIÓS

Seguint el procediment acostumbrat de triar dos confrares de la "Cofradía Virgen de la Soledad" que decobriren el rostre de la imatge de la Verge de la Soledat davant Jesús Ressucitat, (un és de major de 40 anys, i un altre de menys de 40 anys triats mitjançant un sorteig el Dissabte Sant), sentirem una gran alegria al coneixer que una sòcia de l'Associació Campaners de Moixent des de la seua creació, Matilde Garcia Bas, ténia que complir enguany amb eixe bell encàrrec.

Va tindre lloc el dilluns de Pasqua, a l'hora acostumada, perquè el Diumenge de Resurrecció no es va poder celebrar a causa de la pluja. La vam veure profundament emocionada i pujà a l'entaulat amb immensa alegria, a la qual cosa contribuïx el só de l'Himne Nacional, el Volteig de Processó Solemne, una traca, la solta de coloms i un aplaudiment dels presents.

És el moment que en contemplar el rostre descobert de la Verge Maria enfront de Jesús, també els confrares procedixen a llevar-se els capirots i els armats el casc, quedant tots feliçment descoberts i gaudint d'un moment verdaderament feliç i alegre compartit per tots.

Matilde, juntament amb Teofilo Fito van retirar la mantilla blanca que cobria el cap de la Verge amb gran delicadesa, perquè l'aurèola amb dotze estreles de la Verge sol retindre els fils de la mantilla.
Enhorabona per eixa activitat tan perfectament realitzada.

Campaners de Moixent ens sentim contens que la nostra sòcia haja col·laborat tan bellament en eixa trobada gloriosa