9 de agosto de 2019

DEL DIA 19 AL 23 D'AGOST VISITES GUIADES AL CAMPANAR DE MOIXENT

Aquest any és dotzena edició de les Visites Guiades al Campanar de Moixent, del dilluns 19 al divendres 23 d'agost, cada dia de 17:30 a 18:30 hores.  Un servici que l’Associació Campaners de Moixent oferim en la setmana de festes Patronals dedicades al Santíssim Crist de l Mont Calvari i a les Santes Relíquies.

Una oportunitat per als moixentins i forasters de pujar al Campanar i seguir l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen.  
 Visita animada amb comentaris i observacions, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  També en la base del campanar podrán vore la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), així com tres batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa.

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.  Per a la visita que es gratuita, no cal concertar visita.    Recordem que l’any passat va ser el tercer any més visitat.

En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.

Com els ultims dos anys, disposarem del "Llibre de Firmes"  per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

Enguany el dimarts i dimecres al voltant de les 18:30h, com a novetat, el Rector explicara l’església a totes aquelles persones que després de visitar el campanar vullga saber l’història de la nostra església i curiositats.

El cartell d'enguany novament ha sigut el·laborat pel campaner d'Atzeneta Isaac Montell seguint algunes indicacions de Felipe, on apareixen dos fotografíes: la primera ijmpressió en arribar als últims escalons abans d’accedir a la Sala de les Campanes, veient els bronzes, i detall de la panorámica de Moixent des del finestral de la campana Sant Pere Apòstol.

Si sents curiositat o interes, durant tota la setmana de festes Patronals pots pujar al campanar. No conve deixar-ho a última hora.