15 de febrero de 2019

PROGRAMA DE TOCS: 50 ANYS DEFUNCIÓ DEL RVD.EN JOSÉ PELLICER I SANT JOSEP

50 ANYS DEFUNCIÓ DEL RVD. EN JOSÉ PELLICER: El Rvd. En José Pellicer Valero, va nàixer el 30 de desembre de 1906 a Sollana.  Ordenat Sacerdot en 1929, va ser destinat a Benasau (Alacant) amb el seu annex d’Ares del Bosque.  A Salem, perseguit en 1936 per ser Sacerdot, pasa amagat gran part que dura la Persecució Religiosa i guerra civil.  En 1939 va estar al cárrec de la Parròquia de Faareta, en 1942 va ser destinat a Llanera de Ranes, Cerdá i Torrella. 

El dia 10 d’agost de 1952 inicia la seua llabor apostólica a Moixent fins al 26 de maig de 1968, en que és destinat com Capellà del Sanatori de la Sagrada Familia de València. 

Com a Rector de Sant Pere Apòstol de Moixent, es va posar al servici de tota la parroquia i a treballar en la reconstrucció de l’Església material i espiritual.  El temple es va veure enriquit amb noves imatges; l’actual Altar Major, reforma del Presbiteri, la Creu Parroquial, Expositor de metal, Pal·li; Obres en l’Ermita del Santíssim Crist, va celebrar ací les seus bodes de plata sacerdotals i el 18 de febrero de 1962 fa l’entrada com a Rector propi de la Parròquia de Moixent.…. publica la “Novena a les Santes Relíquies” i la revista “Aleluya” on es podía seguir la marxa parroquial.  Va tindre dos Visites Pastorals (1952 i 1961), i una Santa Misió en 1964. En el següent enllaç de dades de Felipe Sanchis publicades en esta web pots llegir més noticies al respecte: http://campanersmoixent.blogspot.com/2014/02/nuestra-iglesia-de-moixent-recuperando_3191.html

Va morir el dia 22 de febrer de 1969 en el seu domicili de Sollana, on residía com jubilat.  Al dia següent es va celebrar el sepeli a les 17hs.  Les seues restes mortals descansen en el cementeri de Sollana.

Este dia, que es compleix el 50 aniverari de la mort d’En José Pellicer, es pregara per Ell en la missa i com avís en el primer toc,  les campanes Santes Relíquies, Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni i Santa Maria Mare de Déu faran el Mig Vol. 

50 anys defunció del Sacerdot En José Pellicer, 22 de febrer
- Tres Repics diaris d’avis a missa de 19, i Mig Vol de Campanes.


SANT JOSEP: Es el del Patró de l’Església universal, coincidix amb la Quaresma, per a nosaltres és festa entranyable perquè la memoria de Sant Josep, va unida a la festa tipica valenciana de les falles. El dia 19 també es conmemora el día del pare.  

A Moixent, en una nau lateral esquerra segons se entra a l’Església, té dedicat un Retaule amb altar, on està la imatge del escultor Enrique Bellido de l’any 1942. 

En el poble té un carrer dels més antics del poble, prop del Temple Parroquial, conegut popularment com "carrer del mig" on transcorren gran part de les processons parroquials. 
En les dos misses de la Solemnitat es resara l’Himne al Sant “Salve José Glorioso, Esposo de Maria, consuelo del que fia en ti su salvación”.

Vespra de Sant Josep, 18 de març
- Tres Repics festius d’avís a missa de 20, i Vol de Sant Jaume i Nieves.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

Sant Josep (Patró de l’Església Universal), 19 de març
- Tres Repics festius d’avís a missa de 10:30, i Vol de Sant Jaume i de Nieves.   El tercer toc Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.