20 de julio de 2018

PRÓXIMAMENT

Casulla que S.Joan de Ribera va regalar
al Pare Moreno.
En la part de davant están: 
S.Bertomeu, S.Agustí i S.Llorenç
1- El dia 1 d’agost, Sant Feliu, Patró de la ciutat de Xàtiva, i el dia 5 la Patrona de Xàtiva: la Mare de Déu de la Seu, Voltejos de Campanes.

2- El dia 2 es el dia litúrgic de la Mare de Déu dels Àngels.  A Moixent, el  cap de setmana següent es la Festa de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona del Raval, Voltejos de festa de carrer i de la campana Santa Maria Mare de Déu.  Vols de Campanes en Anahuir i Torrella per ser Patrona.

3- Del dia 6 al 8 d’agost festes en Genovés en honor al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Mare de Déu dels Dolors, i als Sants Abdó i Senén; i el dia 10, festa de “la promesa al Pare Sant Francesc” en la Granja de la Costera. Festes en la Font de la Figuera en honor al Santíssim Crist dels Afligits.  Vols de Campanes.

4-El dia 9 d'agost es el aniversari del martiri del Sacerdot En Claudio Planelles Navarro (Rector que va ser de l'Ermita de la Puríssima Concepció, Casa Rabosa, durant huit mesos i mig)

5- El dia 12,  Aniversari del Martiri del Servent de Déu En Pedro Vicente Puig Alonso, Prevere que va estar en Moixent més de 30 anys, Volteig d’una campana.   A més es la “Baixà” del Santíssim Crist del Mont Calvari, Voltejos Generals de Campanes.

6-  El 15 es la Solemnitat de l’Assumpció (la Mare de Déu d’agost).  En Moixent, Volteig de cinc campanes, en particular de Santa Maria Mare de Déu; i Voltejos en les parroquies d’on es Titular: Catedral de València, Xàtiva, Ontinyent, Montesa,  Albaida, Bocairent…

7- El dia 16 es Sant Roc Patró de Castalla, els dies després i Novena a la Mare de Déu Soledat, Voltejos de Campanes. 

8- En Moixent el diumenge 19, s’obrira el Museu Pare Moreno de 17:30 a 18:30 hores.

9- El 19 en Moixent, es la Festa dels Sants de la Pedra,  la vespra i el dia, Volteig de quatre Campanes.   (Enguany es compleixen 75 anys de la benedicció de les imatges de la Puríssima, Mare de Déu de la Salut procedents de la Ermita de la Purísima Concepció de la Casa Rabosa, i de les imatges dels Sants de la Pedra que van ser robats en 1987).

10- Setmana de Festes Patronals en Moixent: de dilluns 20 al divendres 24, Visites Guiades al Campanar.  Dimarts: Ofrena de Flors a les Santes Relíquies, volteig de campanes; divendres dia del funeral per els Moixentins difunts es fara Mig Vol.   Dissabte Solemnitat del Santíssim Crist del Mont, i el diumenge la Solemnitat de les Santes Relíquies,  Voltejos Generals.

11- El 24 es Sant Bertomeu, Patró de Vallada, també es celebra al Santíssim Crist del Mont Calvari, la Verge de Gracia i al Beat D.Ramón Martí, Mártir, Vols de Campanes.

12- El dia 27 d’agost es Aniversari del martiri d’En Leonardo Gassó López Prevere Jesuïta moixenti, Volteig d’una Campana.

13-Final de mes: festes entre altres pobles en Estubeny, Ontinyent, Montesa, Llosa de Ranes, Novetle i Torre d'en Lloris el útlim dissabte; i en Navalón (Enguera) el últim diumenge festes en honor al Santíssim Crist de la Montanya.